10 zabavnih igara za putovanje automobilom za sve uzraste

Izleti i avanture

Volite putovanja, ali gledanje u prozor na putu do odredišta vam nije baš omiljena aktivnost? Evo nekih prijedloga igara koje će vam prikratiti vrijeme.

Kada se završi pakiranje i sjednete u automobil znate da vas za par sati očekuje otkrivanje novih destinacija, novih jela i sve ovo zbog čega se radujete odmoru.Međutim, vrijeme u autu ne morate provesti samo u iščekivanju zabave, već ga možete vrlo lako pretvoriti u iskustvo za pamćenje. Da, na igre se najčešće oslanjaju roditelji, ali ne morate biti dijete da biste uživali u čarima igara, možete ih igrati zajedno. Osim što su dobar način da se zabavite, moći ćete se i međusobno povezati kroz kreativne momente koje ima svaka igra. Budimo iskreni, nemate baš puno opcija na raspolaganju u tako malom prostoru, hajde onda da izvučemo maksimum i prevarimo dosadu! 

Najbolje igre za putovanja tijekom dugih vožnji automobilom

Najbolje igre za putovanje su one za koje vam nije potrebno puno prostora i materijala, a ako se već odlučite za varijante koje podrazumijevaju figurice, karte i slično, morate uzeti u obzir da je prostor u automobilu ograničen i nisu sve osobe okrenute jedna prema drugoj. Interaktivne igre koje potiču razgovor, smijeh i prijateljsko natjecanje odličan su izbor i mogu držati pažnju svim sudionicima tijekom čitave vožnje. 

Upravo zbog pažnje važno je da odaberete igre koje neće biti preduge i time izazvati dosadu ili umor, ali ni prekratke igre jer bi će vas natjerati da iznova smišljate nove. 

Društvene igre su već postale klasik kada je zabava na različitim okupljanjima u pitanju, ali putovanje zahtijeva da u odabir uključite više parametara, pa se nadamo da ćete na listi koja slijedi pronaći svog favorita, utoliko već za sljedeće putovanje. 

  • Pogodi pjesmu 

Ova igra je praktična jer vam ostavlja prostora da spojite više aktivnosti — slušanje glazbe, pjevanje i igru. Možete je igrati tako što ćete naizmjenično pjevati dijelove izabrane pjesme i izazvati ostale sudionike da pogode o kojoj je pjesmi i izvođaču je riječ, a možete i pustiti dio pjesme, to već ovisi o tome da li volite pjevati ili ćete svoje najdraže ipak poštedjeti pjevačkog performansa. Nije važno da li ste u timu slavuja ili ste u timu onih koji glazbu vole čuti samo kada stihovi izlaze iz tuđih usta, ova igra ćete biti pun pogodak!

Road trip fun

  • Dvije istine, jedna laž 

Svima nam djeluje da svoje najbliže poznajemo toliko dobro da nema priče koju nam već nisu ispričali, a njihove laži možemo namirisati na kilometar. Ova igra često može iznenaditi sve sudionike i pokazati kako ipak postoji još poneka neispričana priča, a u isto vrijeme je odličan test poznanstva. Pogodna je i za obiteljska putovanja, prijatelje koji putuju zajedno, a mogu sudjelovati i samo dva igrača. 

  • Tko prvi vidi dobije novčić 

Kratak je spisak potrebnih stvari za ovu igru: najmanje jedan poznavatelj puta, malo znatiželje i natjecateljski duh. Tijekom putovanja ćete vidjeti gomilu objekata, pa zašto onda ne biste to iskoristili da se zabavite? Osoba koja prva vidi ono što je zadano neka dobije nešto simbolično, idealno bi bilo kada bi to bio novčić. Nakon putovanja sigurno ćete zapamtiti više znamenitosti nego što je to inače slučaj, a vrijeme će vam proći brže. Da čujemo, tko je prvi uočio Paški most?

  • Pogodi tko sam 

Igra koja može sudionicima dugo držati pažnju, ako ste baš talentirani i nadahnuti za opisivanje različitih osoba. Jednako je zanimljivo analizirati i postavljati pitanja, koliko i opisivati osobu i navoditi svoje suigrače na pravi ili pogrešan trag vama prepuštamo strategiju. 

  • Asocijacija riječi

Ova igra je zanimljiva jer je pogodna za sve dobne skupine i mogu je lako igrati i djeca. Započinjete jednom riječju, a ostali suigrači se trude da tu riječ u najkraćem roku povežu s nečim drugim. Pazite da to povezivanje uvijek bude smisleno, onaj tko izgovori riječ koja nema smisla ispada. Primjerice, onaj tko se na riječ “Šimuni” ne nadoveže s riječju “uživanje” ispada odmah! 

  • Nikada nisam… 

Recite svojim suigračima što jeste ili stvarno nikada niste napravili i pustite da pogađaju da li je izjava točna ili netočna. Ako pustite mašti na volju, ova igra može ozbiljno začiniti vaše putovanje. 

  • Timsko pričanje priče 

Gdje jedna osoba stane, tu druga nastavi s pričom ― igra je toliko jednostavna. Onaj malo kompliciraniji dio je to što se očekuje da ponovite i sve što je rekla osoba prije vas. “Kada smo krenuli u Šimune…” pa vi nastavite priču!

Zabavne igre koje možete pripremiti unaprijed

Ako ipak više volite svaki dio putovanja isplanirati prije nego pođete ― imamo rješenje i za to. Pripremili smo za vas nekoliko igara za koje materijal možete pripremiti prije putovanja, kako biste bili sigurni da će vožnja biti zabavna. 

  1. Skrivene riječi 

Na internetu je dostupno puno materijala, pa vam uopće neće biti teško da se opremite. Osim što je lako dostupna, dobro će se uklopiti u igre koje već imate na spisku, zabavna je, a i dobra za malo mentalne tjelovježbe prije odmora. 

  • Križić-kružić

Ovo je igra za koju se najčešće odlučuju oni koji traže igru za dvoje ― jednostavna i zanimljiva. Pripremite unaprijed polja za igru, olovke i odlučite hoćete li križić ili kružić, to vam je to!

  • Pogađanje registarskih tablica 

Za ovu igru potrebno je pripremiti listu registarskih tablica različitih zemalja. Jedna osoba neka drži spisak, dok ostali pokušavaju pogoditi o kojoj je zemlji riječ. Cilj je da svaki igrač uoči što je više moguće različitih tablica. 

Ne propustite priliku da se dobro zabavite, čak i tijekom vožnje do odredišta. Neka igre unesu posebnu čar u vaše putovanje, možda baš prema Šimunima. Slobodno nas kontaktirajte kako biste saznali više o našoj ponudi!