4 savjeta kako organizirati dječju potragu za blagom na otvorenom

Kamping savjeti

Kako zabaviti djecu tijekom kampiranja? Potraga za blagom je savršeno rješenje, a mi ćemo vam reći zašto!

Kampiranje je zabavna aktivnost i nije čudo što ga mnoge obitelji s djecom odabiru kao izvor zabave prilikom odmora. No kao što svi roditelji znaju, djeci vrlo lako može postati dosadno, pa je pametno imati plan kako ih zabaviti, pogotovo ako kampiranje traje nekoliko dana. Stoga u nastavku otkrijte kako organizirati najbolju moguću potragu za blagom na vašem sljedećem izletu u prirodi.

Pronađite kamp u prirodi

Veći kamp okružen prirodom daje vam više mogućnosti u stvaranju uzbudljive potrage za blagom. Možete iskoristiti staze, drveće, grmlje i stijene uz more kao savršena mjesta za skrivanje blaga ili tragova, a djeca će u tome uživati!

Nacrtajte kartu

Uzmite dovoljno vremena da smislite neku ideju, sjednite za stol ili pak za računalo. Osmislite zanimljivu kartu koja prikazuje točan put koji vaša djeca trebaju slijediti. Na karti označite sva mjesta s tragovima ili zagonetkama koje vode do blaga. Pobrinite se da karta bude izrađena upečatljivim bojama kako bi djeci bila što zanimljivija! Zatim je napravite u dovoljno primjeraka tako da svako dijete dobije svoju..

Odaberite savršeno skriveno blago

Poanta cijele ove igre je doći do kraja i pronaći skriveno blago. Zato se pobrinite da  blago bude nešto što će se svidjeti vašoj djeci. Naravno, to ne moraju biti skupi pokloni, već jednostavno nešto što vole. Na primjer, omiljeni slatkiši, manja igračka ​​ili pak karta za zabavni park!

Neka uživaju

U nekom trenutku tijekom potrage vaša će djeca vjerojatno biti zbunjena i zatražit će pomoć od vas, ali nemojte im pomagati! Na vama je da napravite jasnu kartu koja će ih voditi kroz potragu. Bez obzira na izazove, vaša djeca će se zabavljati i uživati, pa neka sami ostvare svoje ciljeve.

Potraga za blagom izvrsna je prilika da se vaša djeca zabavljaju bez vas. Osim zabave, kroz ovu igru ​​uvijek mogu nešto naučiti, a posebice važnost timskog rada. Ako ste roditelj koji nije dovoljno kreativan da smisli nešto ovako zabavno, uvijek možete potražiti kampove koji nude aktivnosti poput ovih. Primjerice, kamp Šimuni nudi brojne zabavne aktivnosti za vašu djecu, a vaš je jedini posao pustiti ih da uživaju. Vjerujte nam; isplati se!