Putovanje u kamperu jedan je od najboljih načina za otkrivanje novih mjesta. Evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu prilikom vašeg prvog kamper odmora.

Konačno ste se odlučili za ostvarenje sna o putovanju Europom u kamperu? Čestitamo, ali nemojte odmah paliti njegov motor. Ako vam je ovo prvi put da odlazite na odmor kamperom, imamo nekoliko bitnih savjeta koji će vam dobro doći prije prvog putovanja.

Prije svega, kamper nije uobičajeni kombi kakvog svakodnevno vidite na cesti. Kamper je zapravo kombi koji ima prostor za spavanje, a može imati i kupaonicu i kuhinju. Kamper možete kupiti ili unajmiti, ali možete i pretvoriti običan kombi u kamper stvaranjem mjesta za spavanje.

Drugo, ako možete posjetiti kamping sajam, pokušajte to učiniti. Pomoći će vam u planiranju odmora, jer su sjajan izvor informacija o trendovima i najboljim mjestima za kampiranje u Europi.

Ok, sada na savjete!

Naučite voziti kamper

Možda se smatrate kompetentnim vozačem, ali nemojte krenuti na odmor s kamperom prije nego što ste neko vrijeme proveli iza njegovog volana. Vožnja kampera razlikuje se od vožnje automobila i važno je da osjetite ovo veliko vozilo, njegovu težinu i put skretanja.

Pažljivo odaberite svog suputnika

Putovanje u kamperu znači provoditi puno vremena u tijesnom, zatvorenom prostoru s nekim. Nepovoljno vrijeme može povećati loše raspoloženje ako vrijeme ne provodite s nekim s kim se dobro ne slažete, zato pazite koga zovete na putovanje kamperom. 

Uživajte u slobodi, ali planirajte unaprijed

Život u kamperu temelji se na spontanosti i fleksibilnosti, ali vjerujte nam, sloboda je slađa kad ste pripremljeni.

Započnite kreiranjem itinerara s mjestima koje želite posjetiti te sastavite rutu kretanja i mjesta  zaustavljanja.

Postoje zemlje koje kažnjavaju kampere koji nisu parkirani na službenim kamping mjestima, pa izbjegnite stresne trenutke planiranjem kamping mjesta.

Ne pretjerujte s pakiranjem

Govorimo o klasičnoj situaciji u kojoj spakirate pun kofer i na kraju ne nosite polovicu odjeće. Imajte na umu da kamper ima ograničenu pohranu koja će vam trebati za hranu i osnovne potrepštine, pa razmislite da li ćete ponijeti i treću pidžamu. Šanse su da vam zaista nije potrebna. 

Uložite u madrac

Vjerojatno ste svjesni koliko vam koristi noć dobrog spavanja, a prostor za spavanje u kamperu treba ponuditi istu ili sličnu udobnost kao i vaš vlastiti krevet. Dakle, uzmite si vremena i odlučite se za dobar madrac ili nadmadrac, leđa će vam biti zahvalna. Ako tražite više udobnosti, imamo nekoliko dodatnih savjeta za najugodnije iskustvo kampiranja.

Pronađite dobar kamp

Kad se parkirate, imajte na umu teren na kojem to činite. Zaista je važno da nađete ravnu površinu nitko ne želi kliziti po krevetu jer je kamper van ravnoteže. Postoje kampovi koji nude dobar opis i slike parcela za kampiranje, tako da možete točno znati kakvu parcelu rezervirate. 

Pogledajte naše parcele i pronađite onu savršenu za vaš kamper!