I obalna i kontinentalna Hrvatska pod zemljom skrivaju nekoliko dragulja.

Bez obzira na to volite li više provoditi vrijeme doma ili obožavate provoditi vrijeme vani fantastičnu prirodu Hrvatske definitivno je vrijedno istražiti. Svi znamo za njezine veličanstvene vrhove koji zovu na planinarenje, ali ako želite dublje uroniti u hrvatske netaknute ljepote, spustite se ispod površine i posjetite ove poznate špilje u Hrvatskoj.

Modra špilja

Poznata kao najljepša morska špilja u Hrvatskoj, Modra špilja na otoku Biševo zaista je jedinstveno prirodno čudo. Sunčeva svjetlost ulazi kroz podvodni otvor pećine i odbija se od bijelog dna, bojeći kristalno čistu morsku vodu Jadrana u prekrasnu safirno plavu boju. Ovaj se fenomen može posjetiti samo službenim brodicama koje kreću iz nekoliko dalmatinskih gradova, od kojih je najbliži Komiža na Visu. Savjet je da špilju posjetite između 11 i 14 sati, kada zrake sunčeve svjetlosti unutar špilje stvaraju najspektakularniju nijansu plave boje.

Baraćeve špilje

Putujete li do Plitvičkih jezera, svakako istražite obližnje Baraćeve špilje, zaštićeno područje koje je otvoreno za posjetitelje od 1892. Ovaj podzemni krški fenomen prepun je fosilnih ostataka iz pleistocena, kao i endemske faune. Međutim, najbrojniji stanovnici su leteće vrste — šišmiši!

Špilja Veternica

Dio Parka prirode Medvednica, špilja Veternica možda nije toliko poznata kao neke druge špilje u Hrvatskoj, ali posjetitelji se odmah u nju zaljube. Pogledajte fascinantne oblike erozije napravljene vodenim vrtlozima, čeljust pećinskog medvjeda, fosilno blato, Kameni slep, Zdenac želja i drevne fosile!

Modričeva špilja

Špilja Modrič nalazi se na 30 km od Zadra i rijetka je prirodna špilja. To znači da je od otkrića ostala netaknuta i nisu postavljana svjetla ili rukohvati, već posjetitelji uživaju u prirodnim ljepotama stalaktita, stalagmita, stupova i speleotema. Možete je istražiti na vođenim turama, gdje će vam biti osigurana amaterska speleološka oprema.

Špilja Vindija

Ljubitelji povijesti, ovo je špilja za vas. Postala je popularna 1974. godine, kada su u njoj pronađeni ostaci neandertalaca koji su tamo živjeli prije 30 000 godina. Oni su neki od najbolje sačuvanih ostataka naših izumrlih ljudskih srodnika, zbog čega su postali neprocjenjivi izvor u istraživanju DNK neandertalaca. Ako želite saznati više o našim precima, dođite u špilju Vindija na sjeveru Hrvatske —  samo 1,5 sata vožnje od Zagreba!

Cerovačke špilje

Dobrodošli u najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj! Ova atrakcija nalazi se u parku prirode Velebit, u blizini grada Gračac. Sastoji se od tri špilje: Gornje, Srednje i Donje špilje, ukupne dužine oko 7 km. Posjetitelji mogu proći samo prvih 700 m, ali i to je više nego dovoljno da uživaju u veličanstvenim Cerovačkim špiljama.

Odisejeva špilja

Naša karta veličanstvenih hrvatskih špilja završava na otoku Mljetu. Mitska ljepota ovog zelenog dragulja na Jadranu skriva tajno blago, Odisejevu špilju. Prema grčkim legendama, Odisej je doživio brodolom pored Mljeta, nakon kojeg je doplivao do ove špilje. Tamo je upoznao prekrasnu nimfu Calypso, s kojom je ostao na otoku sedam godina. Tisuću godina kasnije špilja u kojoj su se zaljubili još uvijek nosi njegovo ime.

Izleti po Hrvatskoj uključuju obilazak mnogih prirodnih čuda, no sjetite se odvojiti svoje vrijeme i iskusiti ona podzemna.

  • Telefon za rezervacije +385 23 697 441

  • Ljeto 07:00 - 23:00 / Zima 08:00 - 22:00

  • Besplatni WIFI

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: