Jeste li se ikada zapitali smijete li provesti noć na divljem kampiranju, okruženi ljepotom hrvatske prirode? Nastavite čitati i saznajte odgovor!

Iako i sama pomisao na spavanje pod zvjezdanim nebom uz slušanje šuškavih valova zvuči lijepo, divlje kampiranje u Hrvatskoj strogo je zabranjeno. Za ovu aktivnost možete biti kažnjeni s 3000 kuna, što je otprilike 400 eura. S druge strane, postoji mnogo mjesta na kojima je dopušteno kampiranje u Hrvatskoj, ali uz naknadu.

Kampiranje u hrvatskoj prirodi

Odlučite li se ikada kampirati u Hrvatskoj, istražite ponudu kampova i odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i željama. Većina kampova nalazi se duž cijele obale, a nešto manji broj njih nalazi se uz rijeke i jezera. Druga mogućnost koja vam omogućuje spavanje u šatoru na otvorenom jest da pitate vlasnike nekretnina smijete li provesti noć u njihovom dvorištu jer se spavanje na plaži u vreći za spavanje također smatra nezakonitim. Ova usluga je besplatna jer se smatra prijateljskom, a usput izbjegavate moguće kazne! Odlučite li posjetiti veći kamp, ​​uživat ćete u mnogo boljim sadržajima; brojnim tuševima i toaletima, mogućnostima pranja i kuhanja, restoranima, pizzerijama, kafićima i supermarketima u sklopu samog kampa. Iako ti kampovi imaju širi izbor sadržaja, ponekad im nedostaje onaj ugodan i intiman osjećaj manjeg zemljišta.

Ljetni dom na kotačima

Jedna od mogućnosti kampiranja u Hrvatskoj su kamp prikolice, no zabranjeno je parkirati bilo gdje, stoga je potrebno rezervirati mjesto unutar kampa. Cijene kampova variraju, a dobra stvar hrvatskih kampovima je to što se smatraju sigurnima!

kamper

Uvijek možete birati između parcela za kampiranje, bungalova i mobilnih kućica u kojima možete uživati ​​s obitelji ili prijateljima. No, kao što smo već istaknuli izbjegavajte divlje kampiranje, koje se u Hrvatskoj još uvijek smatra ilegalnim. Umjesto toga iskoristite razne mogućnosti za spavanje u prirodi i istražite ponudu kampova u Hrvatskoj!

Gdje god se odlučite za kampiranje, pazite da ne ostavite otpad u prirodi i očuvajte ljepotu zbog koje ste i došli!

kampiranje, šator

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: