Provjerite kako na najbolji način provesti vrijeme u jednom od najpopularnijih gradova u Hrvatskoj!

Mnogi se slažu da je Rovinj jedan od najboljih gradova koje možete posjetiti na Jadranu te da je nezaobilazna destinacija za parove, ljubitelje hrane, umjetnike i sve koji traže šarmantno mjestašce u kojem mogu provesti nekoliko dana. Provjerite što sve možete raditi u ovom jadranskom gradiću!

Ideje za odmor u Rovinju

Grad ćete najbolje upoznati hodajući njegovim ulicama, upoznajući njegove umjetnike, kušajući lokalnu hranu i uživajući u njegovoj prirodi!

Uživajte u hrani, piću i kavi sa stilom

U Rovinju ćete pronaći restoran s Michelinovom zvjezdicom, kreativna povoljna lokalna jela, barove s impresivnim vinskim listama, kao i šarmantne kafiće smještene na kamenoj obali. Prošećite šarenim rovinjskim ulicama i sigurno ćete nabasati na mjesto koje najviše odgovara vašim željama.

Istražite muzeje i galerije

Glavna gradska ulica, Grisia, prošarana je malim atelijerima lokalnih umjetnika i jedinstvenim suvenirnicama. Također, možete posjetiti Muzej grada Rovinja smješten u baroknoj palači iz 17. stoljeća, izložbu Mini Croatia koja sadrži minijature glavnih hrvatskih atrakcija te Rovinjski akvarij gdje možete istražiti raznolikost jadranskog podmorja.

Provedite dan odmarajući na rovinjskim plažama

Mogli biste se iznenaditi koliko prekrasnih plaža postoji u samom Rovinju, ali i njegovoj blizini. Tu je poznata Lone Bay plaža, ali i mnogo krasnih plaža kod Zlatnog rta i preko puta Punta Eve. Na južnoj obali također se nalaze male uvale i plaže koje čekaju vaš posjet.

Dnevni izleti iz Rovinja

Rovinj je očaravajući, ali i otoci u njegovoj blizini osvojit će vaše srce! Uputite se na izlet brodom i provedite barem jedan dan na nekom od obližnjih otoka.

Izlet brodom na Crveni otok

Crveni otok (ili otok Svetog Andrije) jedan je od najpopularnijih izleta iz Rovinja. Najveći otok rovinjskog arhipelaga sastoji se od dva umjetno povezana otoka (Sveti Andrija i Maškin) i nenastanjeno je područje od 0.2 kvadratnih kilometara (0.7 kvatradnih milja). Turisti ga posjećuju zbog luksuznog smještaja, wellness i spa tretmana, kao i sportskih i rekreacijskih sadržaja. S godinama, otok je postao i popularna destinacija za vjenčanja.

Izlet brodom na otok Svete Katarine

Prekrasni vrtovi i parkovi, više od 450 različitih vrsta biljaka, kamene plaže, otmjeni barovi na plaži i prekrasan pogled na rovinjski stari grad i crkvu Svete Eufemije — sve to na pet minuta vožnje brodom od Rovinja! Postoje i plaže koje su uglavnom smještene na istočnoj strani otoka.

Izlet brodom na Brijune

Brijuni su jedan od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Arhipelag se sastoji od 14 otoka i otočića poznatih po jedinstvenoj flori i fauni. Posjetite Brijune i uživajte u safari parku, tragovima dinosaura, kao i divnim muflonima, zebrama, slonovima i devama. Brod za Brijune kreće iz Fažane, gradića smještenog na 30 minuta vožnje autom od Rovinja.

Rovinj je jedno od onih mjesta u koje se lako zaljubiti. Stoga, ako razmišljate o odmoru u Hrvatskoj, svakako uvrstite Rovinj u svoj itinerar!