Doživite spektakularni bungee skok s Masleničkog mosta

Izleti i avanture

Ovaj nevjerojatan most je najpoznatije mjesto za one koji traže dodatni adrenalin u životu.

Sama pomisao na bungee jumping mogla bi biti malo previše za one koji se boje visine. Međutim, praksa bungee skoka zapravo potječe od starog rituala pronađenog u plemenima Južnog Pacifika. Od otkrića rituala, bungee jumping se širio svijetom kao cool adrenalinska avantura za one željne uzbuđenja. Ritual je čak našao put do Hrvatske gdje možete doživjeti nevjerojatan bungee skok s Masleničkog mosta.

Važna lokacija

Most visok 56 metara izgrađen je iznad Novskog ždrila i tjesnaca između uvale Novigradsko more i Velebitskog kanala. Premošćivanje dviju strana tjesnaca povezuje Dalmaciju i sjeverne dijelove Hrvatske, pa most nosi značajnu geografsku važnost.

Ponekad ćete čuti kako se Maslenički most naziva “novim starim” mostom. Zvuči zbunjujuće, ali zapravo postoji dobar razlog iza imena!

Priča o dva mosta

Postojao je stariji Maslenički most, koji je nažalost uništen tijekom Domovinskog rata. Obnovljen je 2005. godine (to je “novi stari most”), ali je Vlada odlučila izgraditi novi, kako bi tranzit bio učinkovitiji.

Novi maslenički most je viši (92 m), što znači da je i izloženiji buri. Tamo je zabilježena najveća brzina vjetra u Hrvatskoj – zapanjujućih 288 kilometara na sat! Iako bi to moglo biti obaranje rekorda, činjenica da novi most često biva zatvoren zbog bure čini ga prilično nepopularnim među vozačima.

U tim vjetrovitim vremenima oni se okreću starijem mostu, koji se otvara za promet kad god se novi zatvori, nudeći svim putnicima sigurno putovanje. Kada se ne koristi kao prometna alternativa, služi kao turistička atrakcija, osobito za bungee jumping!

Probajte bungee jumping u Hrvatskoj

Postoje tri mjesta na kojima možete ići na bungee skok u Hrvatskoj: Šibenski most, Zrće i Maslenički most. Maslenica definitivno uzima krunu kao najviši skok, tako da je za posjetitelje, naravno, najuzbudljiviji. Možete otići na izlet tijekom boravka u kampu Šimuni, gdje možete rezervirati i druge avanture ispunjene adrenalinom. U zadnjem trenutku skoka, plutat ćete samo 4 metra iznad površine mora, prije nego što odete na obalu brodom. Za malo dodatnog novca možete imati skok snimljen s GoPro, za trajno sjećanje na vašu nevjerojatnu avanturu!

Za odmor bez opterećenja i opušten odmor nakon uzbudljivog skoka odaberite smještaj u Camping Villageu Šimuni i uživajte u svježem boravku na prekrasnom otoku Pagu.