Gradac vidikovac: mjesto gdje se susreću svjetla Paga i zvijezde

Izleti i avanture

Doživite slikovite poglede u blizini grada Paga.

Photo credits: TZG Pag

Biti na odmoru znači puno se zabavljati i odmarati,  ali kampiranje je druga vrsta odmora. Kampiranje znači biti u bliskom kontaktu s prirodom, sa svojom njezinom ljepotom i sjajem.

Jedna od prednosti kampiranja jest što uvijek možete uživati u pogledu na prirodu, a otok Pag takvih pogleda ima u izobilju. Kamo god pogledate vidjet ćete borove šume, pješčane i stjenovite plaže, te neprekinuti pogled na more.

Takvi prizori nikad ne mogu dosaditi, ali ako želite promijeniti perspektivu, Pag ima mjesto i za to!

Vidikovac je jedno od ljepših mjesta za uživanje u hrvatskoj obali. To je zaravan koja nudi jedan od najboljih panoramskih pogleda na Pag, a koji se za vedrog dana proteže sve do Velebita. Duboko udahnite, jer to je također mjesto gdje se susreću dvije vrste zraka: planinski zrak s Velebita i morski zrak Jadrana. Do Vidikovca možete doći tako da krenete zapadnim izlazom iz Paga i vozite se prema Novalji. Pogled je izuzetan noću, kada je teško razaznati granicu svjetla Paga od svjetlucavih zvijezda na noćnom nebu.

U neposrednoj blizini Vidikovca stoji Gradac, područje koje je u neolitiku bilo naseljeno. Gradac je postao mjesto interesa u 19. stoljeću kada su se nastojali izvlačiti zlato od kamena. Iako su ovi napori bili prekinuti u 20. stoljeću, postoje neke prijave o česticama zlata. Možda nećete naći zlato, ali sigurno ćete snimiti fotografiju koju ćete ponosno pokazivati.

Želite li otkriti više paškog čarobnog krajolika? Rezervirajte odmor u Camping Village Šimuni i uživajte u pogledu!

  • Telefon za rezervacije +385 23 697 441

  • Ljeto 07:00 - 23:00 / Zima 08:00 - 22:00

  • Besplatni WIFI

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: