Jednostavni obroci za grupno kampiranje

Hrana i vino

Planirate kampiranje s velikom grupom? Istražite naše jednostavne i ukusne obroke i nadahnite se idejama za grupno kampiranje.

Jeste li planirali kampiranje s velikom grupom prijatelja ili obitelji? Jedan od najvećih izazova može biti odlučivanje o tome koje jelo pripremiti. Srećom, imamo rješenje za vas! U ovom blogu ćemo vam pokazati neke jednostavne i ukusne ideje za obroka savršene za velike grupe tijekom kampiranja. Od obilnih doručaka do zadovoljavajućih večernjih obroka, ovi jednostavni recepti će učiniti vaše kampiranje još ugodnijim. Dakle, uzmite svoju osnovnu kuhinjsku opremu i pripremite se impresionirati kolege kampere s ovim ukusnim jelima! 

Što je grupno kampiranje?

Grupno kampiranje pruža nezaboravno iskustvo udaljavanja od monotone svakodnevice i ponovnog povezivanja s prirodom dok u isto vrijeme provodite kvalitetno vrijeme s najbližima.

Ova zabavna i uzbudljiva aktivnost u prirodi s prijateljima, obitelji ili kolegama postaje sve popularnija, posebno među milenijalcima, a uključuje grupiranje i postavljanje kampa na određenoj lokaciji kao što su nacionalni park, kamp naselja ili privatno zemljište.

Kada je u pitanju grupno kampiranje, sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu. To znači da svi trebaju imati potrebnu opremu, uključujući šatore, vreće za spavanje i nekoliko kuhinjskih potrepština. Osim toga, važno je unaprijed planirati aktivnosti kako bi se svi mogli uključiti i sudjelovati u avanturi.

Jedna od najvećih prednosti grupnog kampiranja je mogućnost dijeljenja troškova s drugima. Od kupnje namirnica do najma opreme, podjela troškova među nekoliko osoba može uvelike pomoći da vaš izlet bude pristupačan svima.

Još jedna prednost grupnog kampiranja je to što omogućuje druženje i povezivanje onih koji dijele slične interese. Bilo da igrate društvene igre, fotografirate prekrasne prizore, pečete marshmallowe uz vatru ili idete na zajedničke pješačke ture tijekom dana, postoji mnogo prilika za stvaranje uspomena dok uživate u prirodi.

Kada planirate obroke za grupu, trebate uzeti u obzir nekoliko stvari. Prvo, razmislite o veličini grupe i dobi članova. Trebat će vam dovoljno hrane da bi svi bili siti, ali da u isto vrijeme ne pretjerate. Također je važno uzeti u obzir bilo kakve restrikcije, dijete ili alergije koje članovi grupe mogu imati.

Zatim odlučite kakve obroke želite pripremiti. Hoćete li kuhati na otvorenom ili ćete koristiti kamp štednjak? Ako kuhate na otvorenom, pobrinite se da imate dovoljno drva i paljevine. Ako koristite kamp štednjak, provjerite ima li dovoljno plina. 

Razmislite o tome u koje vrijeme ćete konzumirati svaki obrok. Doručak može biti jednostavan ― samo jaja i slanina ili zobena kaša i voće. Za ručak i večeru željet ćete nešto zasitnije, poput burgera ili hot doga za ručak i špageta ili čilija za večeru.

S ovim savjetima na umu, planiranje obroka za vaše sljedeće grupno kampiranje bit će vrlo jednostavno! 

Unaprijed pripremljeni obroci za veću skupinu

Jedna od najboljih stvari kod unaprijed pripremljenih obroka za kampiranje je da se lako prilagođavaju velikim skupinama. Bez obzira jeste li s velikom grupom prijatelja ili obitelji ili jednostavno želite napraviti dovoljno hrane i za sljedeću večer uz vatru, ovi recepti se lako mogu udvostručiti ili utrostručiti.

Neki od odličnih izbora uključuju burritose ili sendviče za doručak, preko noći pripremljene zobene pahuljice, chili ili gulaš pripremljen u loncu, jela pripremljena u aluminijskoj foliji poput piletine fajita ili kuhanih škampi, te prethodno pripremljene salate u staklenkama.

Kako biste uštedjeli još više vremena i prostora u hladnjaku, razmislite o zamrzavanju nekih od pripremljenih jela unaprijed. To će također pomoći da ostale namirnice u hladnjaku dulje ostanu hladne.

Uključivanje unaprijed pripremljenih obroka za grupno kampiranje u vaš jelovnik može vam uštedjeti mnogo stresa i truda, istovremeno pružajući ukusne i zadovoljavajuće obroke u kojima će svi uživati! 

Ukusni i jednostavni recepti za grupno kampiranje

Kada hranite grupu ljudi na kampiranju, jednostavnost je ključna. Nitko ne želi provesti sate kuhanja pored vatre kada ima toliko toga za vidjeti i raditi. Ali to ne znači da morate žrtvovati okus ili nutritivnu vrijednost obroka. S malo kreativnosti, možete pripremiti ukusne i jednostavne recepte za kampiranje koji će zadovoljiti čak i one najizbirljivije.

Evo nekoliko naših omiljenih jednostavnih recepata za grupno kampiranje:

  • Nachosi na vatri

Sve što vam treba za ovaj ukusni specijalitet su tortilja čips, rastopljeni sir i vama dragi dodaci (naši su crni grah, salsa i kiselo vrhnje). Jednostavno složite sastojke u aluminijsku foliju i stavite ih na roštilj da se sir rastopi, zatim uživajte!

  • Torta od s’moresa

Ova varijanta klasičnog s’morea sigurno će se svidjeti svima, posebno djeci koja će poželjeti nešto slatko nakon dana grupnih aktivnosti. Napravite koru od graham keksa i napunite je čokoladnim pudingom ili čokoladnim mrvicama pomiješanim s kremom od marshmallowa. Na vrh stavite mini marshmallowse i ostavite da se stvrdne.

  • Piletina i krumpiri iz nizozemske pećnice

Ovaj obrok koji se priprema u nizozemskoj pećnici idealan je za kampere zauzete mnogobrojnim aktivnostima. Jednostavno popržite pileće prsa i dodajte mlade krumpire, mrkvu, luk, češnjak i omiljene začine. Prelijte pilećim temeljcem ili vodom i kuhajte dok sve ne omekša. 

  • Pizza na vatri

Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za kampiranje ikada! Počnite s prethodno pripremljenim tijestom za pizzu i stavite omiljene dodatke (mi volimo peperoni, gljive i masline). Sve zamotajte u aluminijsku foliju i stavite na logorsku vatru dok se sir ne rastopi. Mmm!

Campfire pizza

  • Riba u foliji

S ovim jednostavnim morskim jelom ne možete pogriješiti. Stavite začinjene filete bijele ribe u aluminijsku foliju zajedno s maslacem, kriškama limuna i omiljenim začinima ili povrćem. Stavite na logorsku vatru 15 minuta. Ukusan, a lagan obrok!

Ovi jednostavni recepti za kampiranje sigurno će zadovoljiti čak i najizbirljivije gurmane na vašem sljedećem kampiranju. Uživajte! 

Uživajte u svom kampiranju uz ukusna jela i odlično društvo

S ovim jednostavnim kamperskim jelima sigurno ćete uživati u vremenu provedenom na otvorenom sa sjajnim društvom i još boljom hranom. Ako ste u potrazi za odličnim mjestom za svoje grupno kampiranje, pogledajte što nudimo u kampu Šimuni i slobodno nas kontaktirajte kako bismo zajedno isplanirali vašu grupnu kamp avanturu!