Kako osigurati da vam je u vreći za spavanje uvijek toplo

Kamping savjeti

Camping Village Šimuni otvoreni su tijekom čitave godine jer mnogi naši gosti obožavaju kampirati tijekom zime. Ako i sami volite kampirati po zimi, ovako se možete ugrijati u vreći za spavanje!

Zimsko je kampiranje u zadnje vrijeme postalo iznimno popularno, pa se mnogi odlučuju za odlazak do Jadrana na kratak odmor. Iako u Hrvatskoj tijekom zime nije toliko hladno kao u nekim sjevernijim zemljama, uvijek je dobro znati kako se zagrijati ako se temperature spuste. U nastavku vam donosimo 7 načina na koje ćete uvijek osigurati da vam u vreći za spavanje uvijek bude toplo.

Zamotajte se na vrijeme

Stavite na sebe par dodatnih slojeva odjeće čim se temperature spuste. Ako ćete čekati da vam postane hladno prije nego se toplo zamotate, trebat će vam puno više vremena kako biste se ugrijali.

Pripremite termo odjeću

Deblja termo odjeća koja zadržava toplinu stvar je bez koje ne smijete krenuti na put ako planirate kampirati tijekom jeseni ili zime. Iako će vam možda na prvu biti čudno nositi dugo donje rublje, barem će vam cijelo vrijeme biti toplo.

Uvijek sa sobom imajte bocu tople vode

Boca tople vode će vam omogućiti da se u vrlo kratkom roku ugrijete. Samo je ubacite u vreću za spavanje i držite blizu sebe kako bi toplina s nje prešla na vas.

Postavite dodatnu deku u vreću

Iako vreće za spavanje (pogotovo one koje se koriste za kampiranje tijekom zime) imaju jako dobru podstavu, u njih uvijek možete ubaciti i dodatnu dekicu koja će vas grijati po noći. Dodatna deka će vam omogućiti da još bolje zadržite toplinu unutar same vreće.

Postavite pokrivač na dno šatora

Kako biste spriječili da vam toplina bježi kroz pod šatora ili da vam tim putem u šator ulazi hladnoća, na njega stavite dodatan pokrivač. Ne treba vam ništa posebno, dovoljna će biti i obična deka – bitno je samo da pokrije što veći prostor, a pogotovo dio na kojem se nalazi vaša vreća za spavanje.

Koristite manji šator

S obzirom na to da vam je tijekom zime cilj zadržati što više topline, umjesto velikog šatora na put ponesite neki manji. Njih je puno lakše zagrijati, a i toplina koja ispuštate će se u njima moći puno duže zadržati zbog manjeg prostora.

Ne oslanjajte se na prijenosne grijalice

Ako ste odlučili kampirati u šatoru, nikako u njima ne uključujte grijalice jer su u takvim malim prostorima puno veće šanse da se dogode neke neželjene nezgode. Ako imate grijalicu sa sobom, koristite je samo van šatora kako bi ste se na brzinu zagrijali i potom vratili u šator.

__________

Sada kada znate na koje sve načine možete osigurati da vam u vreći za spavanje uvijek bude toplo, trebate još samo rezervirati svoj idealan odmor u Camping Villageu Šimuni i pripremiti se za avanturu!