Kako postaviti savršenu viseću mrežu

Kamping savjeti

Opuštanje u visećoj mreži je sinonim za odmor. Ako se slažete s nama, imamo nekoliko savjeta koji će dignuti vašu mrežu na nove visine!

Prvo, morate pronaći savršeno mjesto za vašu mrežu, zajedno s dva drveta međusobne udaljenosti od 3,5 do 7,5 metara. Izbjegavajte one s labavim granama i pazite da nema nikakvih košnica na stablu.

Da biste postavili viseću mrežu, trebat će vam 2 karabinera, užad (ili poliestersko remenje) i viseća mreža.

Sada idemo na posao! Uzmite svoj konop i izrežite ga na dva dijela duljine od 2 do 3 metra i zavežite petlju na svakom kraju koristeći vodički čvor (poznati i pod imenom osmica).

Ako niste sigurni kako točno izvesti ovaj čvor, postoji mnogo brzih tutoriala koji će vam pomoći da ga odmah usvojite.

Uzmite svoj konop i vežite ga oko stabla. Kada određujete visinu mreže, savjetujemo da se odlučite za visinu stolice. To znači da “ulaz” u vašu mrežu treba biti na visini na kojoj biste bili da sjednete na stolicu. Ne možemo vam pomoći da odredite točnu točku na stablu na kojoj biste trebali početi vezati vašu mrežu da bi ona bila na visini stolice, ali možemo vam reći da što je veća udaljenost između dvaju stabala koje ste odabrali, to biste na višoj poziciji na stablu trebali vezati svoju mrežu.  

Petlju užeta zakačite na karabinjer. Ponovite postupak na drugom stablu i zakačite krajeve vaše mreže s karabinerom, tako da je karabiner povezan s vašim užetom i krajnjim vezicama vaše mreže. Možete uvijek staviti karimat ili nešto mekano u viseću mrežu kako biste se još više opustili. I to je sve, viseća mreža je postavljena!

Ako već sanjate o tome da se spavate uz morsku obalu, rezervirajte svoje mjesto u Camping Village Šimuni!