Kampiranje se osobama s invaliditetom može činiti kao veliki napor, no uz ovih će 5 savjeta to biti izvrstan opuštajući odmor.

Odaberite pravi kamp

Odabir kampa prvi je korak koji morate napraviti tijekom planiranja svojeg odmora. Detaljno proučite kamp i saznajte što je moguće više informacija o načinu na koji je prilagođen osobama s invaliditetom. Posebnu pozornost obratite na smještaj, aktivnosti i dostupnu pomoć od strane osoblja.

Kontaktirajte recepciju prije dolaska

Ako vam je zbog vašeg invaliditeta potrebno osigurati posebne, prilagođene uvjete u samom kampu, svakako kontaktirajte recepciju kampa prije nego rezervirate smještaj. Detaljno objasnite svoju situaciju te provjerite na koji se način pojedini elementi mogu prilagoditi vama. Ako planirate doći u Camping Village Šimuni, recepciju možete kontaktirati slanjem maila na [email protected].

Provjerite koje vam sve aktivnosti kamp nudi

Kampiranje se ne sastoji samo od odmaranja u šatoru, kamperu ili mobilnoj kućici i ležanja na plaži. Dostupne aktivnosti su jednako važne pa prije rezervacije svakako provjerite koje su sve aktivnosti prilagođene za osobe s invaliditetom te postoji li mogućnost organizacije dodatnih aktivnosti koje biste voljeli isprobati. U Šimunima vas očekuje mnoštvo dostupnih aktivnosti, a sve se provode pod nadzorom i uz pomoć iskusnih instruktora.

Rezervirajte smještaj koji odgovara vašim potrebama

Smještaj u kampu jedan je od najvažnijih elemenata vašeg kampiranja. Prilikom odabira, pobrinite se da je smještaj prilagođen osobama s invaliditetom i da je u mogućnosti zadovoljiti sve vaše potrebe. U Šimunima su mobilne kućice Vista idealan odabir jer dolaze s prilagođenim i uređenim prostorijama te posebno izgrađenim ulazom u more.

Spakirajte samo stvari koje će vam trebati

Pakiranje svih potrebnih i nepotrebnih stvari je jedna od najvećih pogrešaka koje ljudi rade prilikom odlaska u kamp. Kako bi vaš odmor bio što jednostavniji i bezbrižniji, sa sobom ponesite samo stvari koje ćete na odmoru sigurno koristiti. Na ovaj ćete se način moći više posvetiti opuštanju i uživanju u brojnim zabavnim aktivnostima!

_____

Sada kada ste saznali nekoliko dobrih savjeta koji osobama s invaliditetom mogu olakšati kampiranje, sve što još trebate napraviti je rezervirati svoj idealan odmor u Camping Villageu Šimuni!