Najbolja hrvatska hrana: tradicionalni paški specijaliteti

Hrana i vino

Osim ljepote, otok svojim gostima nudi i nevjerojatan pogled u hrvatsku kulturu hrane.

Ako planirate odmor na jadranskoj obali, jedno od iskustava koje vas najviše veseli je vjerojatno uživanje u finoj kuhinji. Međutim, prolazak kroz cjelokupnu kategoriju „najbolja hrvatska hrana“ priličan je izazov, pa započnite s tradicionalnim delicijama pripremljenim na raskošnom otoku Pagu.

Paška janjetina pod pekom

Ova tradicionalna hrvatska priprema daje posebnan rezultat kada se priprema s poznatom paškom janjetinom. Lokalna stada pasu na stjenovitom terenu prepunom soli koju je vjetar dopuhao iz mora, što zauzvrat čini meso paških ovaca iznimno ukusnim. Okus je toliko poznat da meso paškog janjeta mora biti certificirano, a meso se peče dugo i polako, sve dok ne  postane savršeno nježna poslastica koju ne želite propustiti.

Makaruni na iglu

Ovo jelo najbolje pripremaju precizne ruke marljivih baka na otoku. Duga i tanka tjestenina nastaje tako da se tijesto omota oko igala za pletenje, a zatim se kombinira s umakom po vašem izboru (umak s janjećim mesom je uvijek dobar izbor).

Paški sir

Pag je apsolutno najbolje odredište za bilo kojeg istinskog zaljubljenika u sir. Glavna gastronomska delicija je nagrađivani kozji sir čiji snažan okus savršeno utjelovljuje aromatični buket bilja i soli posutih po otoku. Nepotrebno je reći da sir najbolje paše kada je uparen s izvrsnim vinom, kojeg Hrvatska ima napretek!

Pršut 

Za razliku od talijanskog pršuta, dalmatinska verzija se prvo dimi, a zatim suši na jakim udarima bure. Kombinacija domaćeg pršuta i sira čini nevjerojatno ukusnu platu u kojoj možete uživati ​​na terasi vrhunskih restorana u Camping Villageu Šimuni.

 

More tako plavo da jednostavno poziva na kupanje, odmaralište uz obalu mora prepuno zabavnih aktivnosti, čudesna hrvatska hrane i vina … Zvuči li vam ovo kao odmor iz snova? 

 

Pretvorite san u stvarnost i rezervirajte boravak u Camping Villageu Šimuni! Kamp nudi popuste za rane rezervacije koji nisu prikazani u kalkulatoru cijena, pa pošaljite svoj zahtjev kako biste primili posebnu ponudu za svoj odmor u 2020. Godini.