Najbolja mjesta za rafting i kajak u Hrvatskoj

Izleti i avanture

Ako vas hvata želja za uzbudljivim odmorom, jedna od ovih dalmatinskih rijeka trebala bi biti vaše sljedeće odredište.

Neke od njih tvore velike kanjone i desetine pjenušavih slapova, neke sijeku srca planina, a neke prolaze kroz povijesne gradove – no sve su među najljepšima u Europi.

Mnogi bi se složili da gledanje njihove ljepote dovoljno nagrađuje. Međutim, možete se upustiti u adrenalinsku avanturu i postati jedno s prirodom. Pogledajte najbolje opcije za rafting i kajak u Hrvatskoj!

Zrmanja

Brojne mogućnosti za rafting i kajak privlače ljubitelje avanture na ovu divlju, ali ljupku rijeku. Uzbudljivi brzaci koji prolaze krškim terenom južne Like i sjeverne Dalmacije savršeni su za rafting, dok je kanjon dubok 200 metara idealan za smiren izlet kajakom. Predlažemo da dan uzbuđenja završite posjetom predivnim slapovima, posebno 11 metarskom Visokom buku.

Cetina

Rafting Cetinom često je prvi izbor svih koji dolaze u Hrvatsku tražeći adrenalinsko iskustvo. Lijepa Cetina teče s planine Dinare do Jadranskog mora, formirajući ogroman kanjon i prekrasne slapove na svom putu. Ako guglate “Slap rafting Cetinom”, vidjet ćete da, uz rafting, dan možete provesti i kupajući se pod vodopadima ili istražujući povijesna mjesta duž obale.

Una

Una je jedna od najistaknutijih lokacija za rafting u Hrvatskoj. Na Uni možete uživati ​​bez obzira na vaše rafting vještine jer su njezine različite sekcije prikladne za sve razine iskustva. Mnogi bi rekli da je najatraktivniji dio Une dionica Štrbacki buk – Lohovo, ali to je ujedno i najzahtjevnija ruta. Ako tražite mirniji izlet, isprobajte zonu smještenu na donjem dijelu Une pogodnu za laganiju adrenalinsku zabavu.

Mrežnica

Zbog travertinskih barijera i više od 90 slapova, ovo je jedna od najboljih hrvatskih rijeka za kajak i rafting. Mrežnica je vaš najbolji izbor za provesti dan u prirodi uz kristalno čistu vodu i očaravajuće kaskade želite vidjeti i  šarmantne stare vjetrenjače i ostatke kamenih gradova.

 

Nakon dana uzbuđenja, nema ničeg boljeg od povratka u udoban krevet, a na svu sreću za to ima puno mogućnosti u Camping Villageu Šimuni. Tamo se možete upustiti u istraživanje prekrasnog paškog arhipelaga na kajaku ili dasci za SUP, koji su dostupni za najam u kampu. Svi znaju da avantura i Dalmacija idu ruku pod ruku, pa osim kajaka, možete isprobati i bungee jumping, paintball ili jedrenje.

Ako ste odlučili svoj godišnji odmor provesti u Šimunima, drago nam je obavijestiti vas da za  svoj idući odmor možete dobiti do 15% popusta. Imajte na umu da kalkulator cijena na našoj web stranici ne prikazuje snižene cijene, pa nam pošaljite zahtjev kako bismo vam sastavili posebnu ponudu.