Najbolje metode protiv komaraca tijekom kampiranja

Kamping savjeti

To što ste sjedinjeni s prirodom ne znači da morate trpjeti dosadne ugrize.

Ah, kako je predivan osjećaj biti u prirodi! Pogledajte drveće, ptice, pčele… I komarce?

Da, oni su dio kampiranja, ali definitivno nisu naš omiljeni dio. Komarci mogu pretvoriti noć u grozničavu noćnu moru grebanja i mahanja rukama po zraku, ali postoji nekoliko metoda koje vas mogu spasiti od ludila.

Svima je potreban dobar san, posebno tijekom odmora, stoga evo nekoliko savjeta za tjeranje komaraca dok kampirate.

Pronađite suho mjesto za kampiranje

Vode stajaćice prirodno su stanište komaraca jer im je voda potrebna tijekom cijelog životnog ciklusa, pa imajte to na umu kada tražite savršeno mjesto za kampiranje. Potražite mjesto daleko od ribnjaka i jezera i imat ćete bolju šansu da pobjegnete od ugriza.

Koristite prirodna sredstva protiv komaraca

Nekoliko esencijalnih ulja poznato je po svojstvima odbijanja komaraca, pa ako tražite prirodne načine za uklanjanje komaraca, pokušajte koristiti eterično ulje citronele, peperminta, lavande ili timijana. Pomiješajte nekoliko kapi jednog od ovih esencijalnih ulja s vodom i po potrebi poprskajte po tijelu.

Alternativno, možete pokušati koristiti svijeće koje odbijaju komarce. Najbolje svijeće protiv komaraca sadrže ulje citronele, tako da možete koristiti svijeću ako ste previše osjetljivi da biste na kožu stavili razrijeđeno esencijalno ulje.

Koristite neutralne mirise

Komarce privlače intenzivni mirisi, pa izbjegavajte korištenje parfema ili jakih dezodoransa. Odaberite proizvode neutralnog mirisa ili potpuno bez parfema. 

Mreža je vaš prijatelj

Kada je u pitanju držanje komaraca izvan vašeg šatora, najbolja sredstva za odbijanje komaraca su mreže pa svakako odaberite šator s mrežom za komarce. Na ovaj način možete udobno spavati, uživati u svježem zraku i ne brinuti se o dosadnim ponoćnim posjetiteljima.

Smanjite svjetla

Vjerojatno znate da komarce privlači svjetlo. Naravno, ako kampirate u šatoru, nema struje, ali ako ste se pravilno spakirali, imat ćete svjetiljku. Trik je da ne koristite svjetiljku dok ulazite i izlazite iz šatora, jer će to definitivno privući male krvopije. Tako da, ugasite svjetiljku!

Naravno, možete nositi sprej protiv komaraca tijekom kampiranja. Samo pazite da odaberete onaj koji je pravi za vas. I laku noć!