Najbolje mobilne aplikacije za kampere

Kamping savjeti

Iako kampiranje često podrazumijeva odvajanje od tehnologije, evo par aplikacija koje će vam promijeniti mišljenje i poboljšati iskustvo kampiranja.

Animated Knots

Vezivanje čvorova je jedna od najvažnijih vještina za svakog kampera. Ako ne znate što radite, čak i najjednostavnija stvar poput postavljanja viseće mreže može se pretvoriti u frustraciju. Animated Knots pruža upute za vezivanje stotina čvorova, zajedno s načinima upotrebe, snagama i slabostima.

Starchart app

Jedno od najljepših iskustava koje možete imati dok se odmorate od gradskih svjetala jest ležanje u vreći i gledanje u zvijezde. Uz Starchart imate virtualni planetarij na dlanu. Sve što trebate učiniti da osvijetlite noćno nebo jest usmjeriti mobitel prema nebu i on će vam otkriti zvijezde i planete!

Road Tolls app

Ako putujete diljem Europe, korisno je na jednom mjestu imati sve informacije o cestarinama i vinjetama. Mogućnosti Road Tolls aplikacije uključuju informcije o vinjetama, cijene cestarina, uvjetima vožnje po zemljama, lokalnim pravilima i savjetima te hitnim pozivima.

ACSI Campsites Europe app

Kada putujete na velike udaljenosti, možete se umoriti od vožnje ili se zaljubiti u krajolik određenog mjesta. U tim slučajevima praktično je znati postoje li mjesta za kampiranje u vašoj blizini. Uz aplikaciju ACSI Campsites Europe imate pristup informacijama o više od 8600 kampova. Sve što trebate učiniti jest odabrati paket određene zemlje ili potpuni paket unutar aplikacije. Ovu aplikaciju možete istodobno koristiti na tri uređaja.

RV Checklist app

Odlazak na godišnji odmor s kamperom je uzbudljiva stvar, ali stvarnost je da najčešće zaboravimo nešto ponijeti. Srećom, tu je RV Checklist.
Ova aplikacija dolazi s predefiniranim popisima koji vam omogućuju da se bolje pripremite za put i ne zaboravite neke važne zadatke i nužne stvari.

Google Maps – GPS Navigation

Veliki dio iskustva kampiranja uključuje i putovanje, a otkrivanje novih mjesta je bolje kada u tome imate pomoć. Google maps pomažu vam pri navigaciji cestama tijekom cijelog putovanja i štede vaše vrijeme automatskim preusmjeravanjem na temelju trenutnog prometa, nesreća i zatvorenih cesta. Ova aplikacija također daje informacije o tome gdje pronaći odmorišta, a nudi i recenzije kako biste lakše odabrali i posjetili restorane i lokalne atrakcije.

Uz tehnologiju na vašoj strani, vrijeme je za preuzimanje, instalaciju i rezervaciju sljedećeg kamping odmora!