Najbolji savjeti i trikovi za plivanje

Kamping savjeti

Radujete li se naučiti plivati ​​tijekom sljedećeg odmora? Pogledajte naše savjete za kupanje u moru, od opreme do sigurnosti.

Plivanje je sasvim moguće savladati u bilo kojoj dobi, a prekrasne plaže kampa Šimuni mogle bi biti pravo mjesto za početak! Zaronite u naše savjete i trikove i istražite najbolje načine za uživanje u plivanju kao početnik.

Najbolji savjeti i trikovi za plivanje u moru

#1 Počnite s osnovama

Naučiti plivati ​​izazov je u bilo kojoj dobi. Dakle, nemojte se prisiljavati da sve riješite odjednom. Za početak, osjećajte se ugodno u slanoj morskoj vodi. Pomoći će vam da steknete samopouzdanje za sljedeće korake i poboljšate svoje plivačke sposobnosti.

#2 Nemojte žuriti s napretkom

Zapamtite: to je proces. Ne možete postati majstor bilo koje vještine preko noći, a ni kupanje u moru nije ništa drugačije. Uzmite si vremena da shvatite koji vam tempo najbolje odgovara. Pokušajte se gurati dalje svaki put i budite svjesni napretka koji ste već napravili.

#3 Ne zaboravite disati

Većina tehnika plivanja zahtijeva da vaše lice bude pod vodom značajan dio vremena, stoga je ključno znati točno kada udahnuti i izdahnuti između zaveslaja. Također, najbolje je znati koliko dugo možete zadržati dah dok ste pod vodom. Kontrola daha je, osim plutanja, jedna od vještina koja spašava živote, pa odvojite dovoljno vremena da naučite kako to učiniti. Izdahnite svaki put kad okrenete glavu i obratite pozornost na broj otkucaja srca.

#4 Koristite svoje ruke i noge

Za bolje iskustvo plivanja u moru kao početnik trebali biste koristiti noge, a ne ruke. Koncentrirajte se više na neprestano udaranje nogama i koristite ruke na način koji će vam pomoći da ostanete na površini. Plivanje je sport izdržljivosti u kojem vas udarac nogama spašava od potonuća!

#5 Plivajte s prijateljima

Ako oklijevate započeti, potražite društvo za ohrabrenje! Prijatelji, obitelj ili trener plivanja mogu vam pomoći da se nosite sa strahom od morske vode. Okružite se ljudima koji vam podižu samopouzdanje jer će to vaše prvo kupanje u moru učiniti ugodnijim. Također, ako se osjećate nesigurno zbog boravka u vodi, saznanje da imate prijatelja koji pazi na vas omogućit će vam da se opustite.

#6 Obavezno se zagrijte (i ohladite)

Plivanje, kao i svaki drugi sport, zahtijeva malo vremena za zagrijavanje. Započnite tako što ćete opipati vodu i prilagoditi se temperaturi. Zatim, kada osjetite da ste spremni, počnite plivati ​​polako, a zatim, također polako, počnite povećavati brzinu. Ne obraćajte pažnju na vrijeme; obratite pozornost na svoju tehniku ​​i signale vašeg tijela.

#7 Ne odustajte!

Imati velika očekivanja i osjećati se samosvjesno nakon prvog kupanja u moru je normalno. Potrebno je neko vrijeme da se to postigne, ali najvažnije je ne odustati. Postavite realne ciljeve i nastavite vježbati u plitkoj vodi. S vremenom postaje bolje!

Plivački savjeti za početnike kako biste poboljšali svoje vještine i brže plivali

Učenje plivanja omogućit će vam da uživate u mnogim prednostima. Plivanje će tonirati vaše mišiće i osloboditi vas stresa. Ima izvrsne učinke na vaše srce i pluća te poboljšava vaše cjelokupno zdravlje. I osim svih zdravstvenih dobrobiti, to je zabavna stvar! Ako tek učite plivati, slijedeći ove savjete poboljšat ćete svoje vještine i pomoći će vam da brže plivate.

Isprobajte različite tehnike plivanja

Za početnika bi prva stvar na popisu trebala biti naučiti plivati ​​slobodnim stilom. Zatim možete isprobati neke druge tehnike kako biste otkrili što vam najbolje odgovara. Prsno, leđno i leptir neki su od najčešćih stilova. Možda ćete se osjećati najlakše s prvim jer zahtijeva da držite glavu iznad vode. Leptir je na glasu kao najteža, a slobodni stil poznat je kao najučinkovitija tehnika.

Koristite raznu opremu za plivanje

Sprave za plutanje i pomagala za plutanje najpopularnije su metode pomoći neplivačima u razvijanju povjerenja u vodi. Oni nisu nužni, ali mogu cijelo iskustvo učiniti ugodnijim. Osim opreme za plutanje, možete pokušati koristiti naočale za plivanje za jasniju podvodnu vidljivost i peraje ako želite brže plivati.

Vježbajte, vježbajte, vježbajte!

Učenje je izazovno i zahtijeva vrijeme, ali bit ćete bolji svaki put kada budete vježbali. Obratite pozornost na koordinaciju čak i ako vam se pokreti isprva čine neučinkovitima. Ako se krećete polako i precizno, brže ćete napredovati. Plivanje je možda težak sport, ali je nagrađivan. Nakon što ga svladate, moći ćete uživati ​​u kristalno čistom Jadranskom moru na potpuno novi način.

Sigurni smo da će vam naši savjeti biti od pomoći, ali najbolji način da ih isprobate je da nas posjetite u kampu Šimuni i uvjerite se sami! Kontaktirajte nas kako biste rezervirali svoj sljedeći godišnji odmor i napravili svoje prve plivačke zamahe na prekrasnoj hrvatskoj obali.