Iako je hrvatska obala poznatija po kamenim i šljunčanim plažama, i kod nas se mogu pronaći predivne pješčane plaže, pogotovo na otoku Pagu!

Surove stijene, suncem grijani kamenčići i najljepša nijansa modre čine Jadran pravim draguljem Mediterana, no ponekad nam svima dođe da za promjenu osjetimo topli pijesak pod prstima. Ako ste ljubitelj pijeska i već ste posjetili neku od plaža s naše liste naljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj, sada je vrijeme da iskusite odmor na otoku Pagu i otkrijete njegove pješčane ljepotice!

Pirka

Ova plaža je kombinacija pijeska i šljunka, a nalazi se blizu grada Paga. Poprilično ju je lako naći, no oprez — jednom kad dođete, teško da ćete je htjeti napustiti! Valovi koji oplakuju Pirku jednako su kristalno čisti kao i drugdje na otoku, no izostanak bilo kakvih barova, restorana i sličnih sadržaja čine ovu plažu jednom od mirnijih lokacija na Pagu.

Zlatna plaža

Zlatna plaža čini samo srce kampa Šimuni jer služi kao pozornica raznim događajima koje kamp organizira za svoje posjetitelje. Ova divna pješčana laguna ima Aquapark i animacijski klub za djecu, a dok se mališani zabavljaju, odrasli mogu popiti osvježavajući koktel u café baru Suncokret ili uživati u opuštajućoj masaži. 

Planjka

Posjet Pagu ne može proći bez odlaska na jednu od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj! Također poznata pod nazivom “Trinćel”, plaža Planjka nalazi se nedaleko Stare Novalje, šarmantnog sela na jugoistoku otoka. Planjka je 2006. godine dobila nagradu za najljepšu plažu Hrvatske te nudi brojne sadržaje i zabavne aktivnosti, zbog čega je odličan izbor za obitelji s djecom.

Čista 

Ova plaža nalazi se 5 kilometara od Novalje i izgledom apsolutno opravdava svoje ime. Dugačak pojas pijeska koji kruni plavo more savršeno je utočište za sve kupače željne brončanog tena, ali i fine hrane. Naime, na plaži se nalazi restoran u kojem možete utažiti glad nakon cjelodnevnog kupanja!

Urša

Na ovom skrivenom dragulju Paga nema apsolutno nikakvih restorana i kafića, i upravo je to razlog zašto je trebate posjetiti. Čak i tijekom vrhunca ljeta, Urša nikad nije krcata turistima, što je savršeno za sve koji traže oazu mira i tišine okruženu drvećem koje pruža hlad od jarkog paškog sunca.

Sad kad znate koje pješčane plaže posjetiti na Pagu, vrijeme je da spakirate torbe i pripremite se za duge, ljetne dane provedene odmarajući na pijesku i plivajući u lijepom, plavom Jadranskom moru. I ne zaboravite najbitniji komad odjeće — kupaći kostim! 

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: