Iako je hrvatska obala poznatija po kamenim i šljunčanim plažama, i kod nas se mogu pronaći predivne pješčane plaže, pogotovo na otoku Pagu!

Surove stijene, suncem grijani kamenčići i najljepša nijansa modre čine Jadran pravim draguljem Mediterana, no ponekad nam svima dođe da za promjenu osjetimo topli pijesak pod prstima. Ako ste ljubitelj pijeska i već ste posjetili neku od plaža s naše liste naljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj, sada je vrijeme da iskusite odmor na otoku Pagu i otkrijete njegove pješčane ljepotice!

Pješčane plaže izvrsne su iz mnogo razloga — pružaju prekrasno i opuštajuće okruženje za opuštanje i savršene su za kupanje, sunčanje i igranje u pijesku. Pješčane plaže također imaju manje kamenja i školjki od drugih vrsta plaža, što ih čini sigurnijima za hodanje. Ako tražite prekrasnu pješčanu plažu koju biste mogli posjetiti, otok Pag odlična je opcija. Ovaj hrvatski otok dom je nekih od najboljih pješčanih plaža u zemlji.

Pirka

Ova plaža je kombinacija pijeska i šljunka, a nalazi se blizu grada Paga. Poprilično ju je lako naći, no oprez — jednom kad dođete, teško da ćete je htjeti napustiti! Valovi koji oplakuju Pirku jednako su kristalno čisti kao i drugdje na otoku, no izostanak bilo kakvih barova, restorana i sličnih sadržaja čine ovu plažu jednom od mirnijih lokacija na Pagu.

Ova paška pješčana plaža djeluje tiho i opuštajuće u usporedbi s napučenijim plažama na otoku. Parking vam neće zadavati glavobolju, nalazi se odmah uz glavnu cestu i nećete imati problema pronaći mjesto. Stotinjak metara dalje nalaze se kamene stepenice koje će vas odvesti do plaže, ali i ponuditi prekrasan pogled i savršenu priliku za fotografiranje.

Zlatna plaža

Zlatna plaža čini samo srce kampa Šimuni jer služi kao pozornica raznim događajima koje kamp organizira za svoje posjetitelje. Ova divna pješčana laguna ima Aquapark i animacijski klub za djecu, a dok se mališani zabavljaju, odrasli mogu popiti osvježavajući koktel u café baru Suncokret ili uživati u opuštajućoj masaži. 

Široka ponuda usluga i aktivnosti na ovoj paškoj plaži čini je savršenim mjestom za provesti dan, bilo da se želite opustiti ili zabaviti. Za one koji žele poraditi na brončanom tenu, ležaljki i suncobrana ima napretek, a Aquapark je savršen za rashlađivanje. Što se hrane i pića tiče, u caffe baru Suncokret za svakoga se može pronaći ponešto. Možete uživati ​​u osvježavajućem piću dok upijate atmosferu ili kušati neki od ukusnih zalogaja u ponudi.

Planjka

Posjet Pagu ne može proći bez odlaska na jednu od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj! Također poznata pod nazivom “Trinćel”, plaža Planjka nalazi se nedaleko Stare Novalje, šarmantnog sela na jugoistoku otoka. Planjka je 2006. godine dobila nagradu za najljepšu plažu Hrvatske te nudi brojne sadržaje i zabavne aktivnosti, zbog čega je odličan izbor za obitelji s djecom. Dok se djeca zabavljaju u plitkoj vodi, roditelji mogu isprobati koktele na platformi s pogledom na plažu! 

Što se tiče logistike, parking se nalazi u blizini plaže doći izvan radnog vremena bez ikakvih problema jer ponekad ipak bude gužva. Također možete unajmiti bicikle i električne skutere na plaži, jesti u restoranu i koristiti toalet.

Čista 

Ova plaža nalazi se 5 kilometara od Novalje i izgledom apsolutno opravdava svoje ime. Dugačak pojas pijeska koji kruni plavo more savršeno je utočište za sve kupače željne preplanulog  tena, ali i fine hrane. Naime, na plaži se nalazi restoran u kojem možete utažiti glad nakon cjelodnevnog kupanja! Za one u potrazi za sjenom od paškog sunca, tu su suncobrani koji će pružiti odličnu zaštitu.

Plaža je čista i mirna, savršeno mjesto za provesti dan. Toaleti su također vrlo čisti, a u blizini se nalazi nekoliko kafića ako želite popiti piće ili nešto pojesti. Djecu će pak razveseliti pedaline, ljuljačke i puno pijeska i opreme za izradu dvorca od pijeska.

Urša

Male osamljene plaže nude razinu privatnosti koju nećete pronaći na većim plažama. Možete se sunčati, plivati ​​i opustiti bez brige hoće li vas drugi vidjeti. Osim toga, na ovim je plažama manje gužve nego na popularnijim plažama, što znači da možete uživati ​​u miru i tišini prirode bez potrebe da se borite za mjesto na pijesku. Naposljetku, male osamljene plaže često imaju zadivljujući pogled koji nećete pronaći na prometnijim plažama. Dakle, ako tražite lijepo i mirno okruženje za uživanje na pijesku, svakako potražite Uršu.

Na ovom skrivenom dragulju Paga nema apsolutno nikakvih restorana i kafića, i upravo je to razlog zašto je trebate posjetiti. Čak i tijekom vrhunca ljeta, Urša nikad nije krcata turistima, što je savršeno za sve koji traže oazu mira i tišine okruženu drvećem koje pruža hlad od jarkog paškog sunca.

Sad kad znate koje pješčane plaže posjetiti, vrijeme je da spakirate torbe i pripremite se za duge, ljetne dane provedene odmarajući na pijesku i plivajući u lijepom, plavom Jadranskom moru. I ne zaboravite najbitniji komad odjeće — kupaći kostim! 

Ako vas zanima više o plažama na Pagu i kako ih posjetiti, pitajte nas!