Dalmacija je dom nekih od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj.

Osim što su lijepe i prekrasno izgledaju na slikama, pješčane plaže imaju još prednosti. Nikad ne trebate razmišljati o traženju udobnog mjesta na kojem ćete rasprostrijeti ručnik – svugdje je mekani pijesak! Možete zaboraviti na sandale i jednostavno hodati bosi, a vrijeme provesti u građenju dvoraca od pijeska.

Ako ovo zvuči kao vaša idealna plaža, imamo nekoliko prekrasnih pješčanih plaža na kojima biste mogli provesti dan.

Sakarun, Dugi otok

Ova zadivljujuća pješčana plaža nalazi se na sjeveroistočnoj strani Dugog otoka. Duga je gotovo kilometar te je podobna za djecu budući da ima vrlo plitak ulaz u more – morat ćete prijeći 250 metara kako biste došli do dubine od 3,5 metra.

Stončica, Vis

Plaža Stončica okružena je bogatim zelenilom, pa je stoga savršena za sunčanje u sigurnosti hlada. Odlična je i za djecu jer je razina mora niska, a odrasli će obožavati restoran na plaži koji nudi mnoga ukusna jela.

Blaće, Mljet

Mljet slovi kao najzeleniji otok u Hrvatskoj, pa možete očekivati da će ova plaža nuditi mnoštvo hlada. Samo pripazite da ponesete nešto za prigristi budući da je ova zelena oaza netaknuta u svakom pogledu te ju nije zahvatio val komercijalnog razvoja.

Paške pješčane plaže

Srećom za vas, Pag ima predivne plaže, a njih 6 se nalazi upravo u kampu Šimuni, sa Zlatnom plažom koja stoji usred predivnog pješčanog zaljeva. Zlatna plaža i njena predivna tirkizna laguna mjesto su održavanja svih glavnih događanja u kampu Šimuni.

Niže pročitajte o još nekim plažama na otoku Pagu u blizini našeg kampa.

Caska, Pag

Ova pješčana i šljunčana plaža graniči sa svjetski poznatom plažom Zrće te nudi mnoštvo aktivnosti koje možete isprobati, kao i odlična mjesta za obrok.

Ručica, Pag

Redovito proglašavana jednom od najboljih pješčanih plaža u Hrvatskoj, ovo mjesto je favorit među samcima, ali i za obitelj. Bistro na plaži donosi dodatne bodove!

Trinćel, Pag

Pobjednik “Najljepše plaže na Jadranu” je obavezno mjesto za sve koji ljetuju na Pagu. Nudi mnoštvo aktivnosti pogodnih za najmlađe, kao i sportske aktivnosti za odrasle.

Sada kada znate da pješčane plaže u Hrvatskoj definitivno zaslužuju pijesak, budite brzi i rezervirajte odmor u blizini svog favorita!