Osamljene plaže, luksuzne vinarije i šarmantne terase uz more — provjerite najbolja mjesta za parove na otoku Pagu.

Postoji li romantičniji prizor od ispijanja čaše vina uz zalazak sunca i zvukove zrikavaca i galebova u pozadini? Ni mi ne mislimo da postoji! To i više možete pronaći ako posjetite otok Pag, jedno od top 5 najromantičnijih mjesta u Hrvatskoj.

Evo našeg popisa mjesta koja se savršeno uklapaju u paški itinerar za parove.

Grad Pag

Najveći grad istoimenog otoka tipično je dalmatinsko mjesto sa starim spomenicima na gotovo svakom koraku. Osim povijesnih znamenitosti, grad nudi nekoliko restorana i barova na plaži, galeriju čipke (koja je na UNESCO popisu zaštićene baštine) i muzej soli!

Plaža Čista

Otok Pag u velikom broju posvećuju mladi željni zabave na Zrću, poznatoj ljetnoj meki za partijanere. No, osim Zrća, Pag nudi mnogo jednako atraktivnih, tiših plaža. Ako ste u potrazi za najboljim lokacijama za mlade parove, Čista bi se svakako trebala naći na vašem popisu.

Vinarija Boškinac

I vi i vaša bolja polovica uživate u ispijanju čaše kvalitetnog vina? Ako je odgovor potvrdan, vinariju Boškinac ne smijete zaobići dok ljetujete na Pagu. Kušajte neka od najboljih vina u Hrvatskoj i iskombinirajte ih s paškim sirom i prekrasnim pogledom na okolne brežuljke.

Lunski maslinici

Ako volite prirodu i romantične izlete, svakako morate posjetiti maslinike u Lunu! Lun je gradić na sjeverozapadnoj strani otoka, poznat po drvima maslina starim i preko 1000 godina. Šarmantno mjesto savršeno je za šetnju, ali i romantično fotografiranje.

Restoran Didova kuća

Ako ste u potrazi za najboljim mjestima za parove u Hrvatskoj, svakako biste trebali razmisliti o odmoru u kampu Šimuni. Ne samo što kamp nudi romantične plaže i spa tretmane, nego je i u blizini Didove kuće. Neobičan restoran poznat je po ukusnoj domaćoj hrani i terasi okruženoj vinovom lozom. Ukrasi na terasi, tanjuri i pribor za jelo, umjetnine i sve dekoracije djelo su ruku vlasnice restorana, ujedno akademske slikarice!

Plaža Urša

Urša je malena pješčana plaža u čijoj blizini ne postoje restorani i kafići — ali ni gužve. Iz tog razloga definitivno je među top lokacijama za parove koji traže osamljeno mjesto za dvoje. I bez brige, ova mirna oaza ima i mnogo drveća koja će vas zaštititi od jakog mediteranskog sunca.

Ako ljetujete u Šimunima, zasigurno vam neće ponestati romantičnih ideja. Provjerite naše plaže, restorane i aktivnosti — i počnite planirati odmor!

Plaže, restorani i aktivnosti u Šimunima!

Počnite planirati odmor