Potpuna povezanost s prirodom koja je za neke još uvijek tabu tema, ali ipak veliki broj ljudi uživa u ovoj aktivnosti!

Naturizam (FKK) je stil života i kulturni pokret koji je zasnovan na ideji promoviranja i podržavanju društvenog nudizma u privatnosti i javnosti.

Pravi procvat naturizma u Hrvatskoj započeo je šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su u Istri i Dalmaciji otvoreni mnogi naturistički kampovi i objekti. U tom je razdoblju godišnje više od 100.000 turista uživalo u ovoj aktivnosti. Trenutno ova vrsta odmora u Hrvatskoj nije toliko popularna kao nekad zbog konkurencije iz drugih europskih zemalja u kojima su stvoreni slični sadržaji. Ipak, tisuće i tisuće naturista i dalje dolazi u Hrvatsku kako bi uživali u prekrasnom krajoliku i obali.

Kampovi i plaže

Kamp može biti jedna od opcija za uživanje bez odjeće! U Hrvatskoj postoji 17 službenih naturističkih kampova, a moguće je i iznajmiti smještaj poput mobilnih kućica, bungalova ili apartmana. Stoga, ako putujete tijekom ljetnih mjeseci, svakako rezervirajte svoj smještaj na vrijeme jer je Hrvatska vrlo poznato turističko odredište i ne nudi previše opcija za naturiste.

Naturističke plaže u Hrvatskoj nalaze se u blizini jadranske obale i na otocima. Također, većina naturističkih odmarališta može se pronaći na poluotoku Istri, na zapadu zemlje. Naturistički kampovi i plaže često su označeni s “FKK”, što dolazi od njemačke riječi FreiKörperkultur. Hrvati su ovaj izraz preuzeli od nijemaca, a on se i dalje vrlo često koristi.

U Hrvatskoj postoji veliki broj FKK plaža, a ovaj popis će vam pomoći ako ste u blizini Paga i želite uživati ​​u svom tipu kupanja na lokalnoj plaži:

Zrće – naturistička plaža

Sv. Duh – naturistička plaža

Šimuni – naturistička plaža

Jakišnica – naturistička plaža

Pag – naturističke plaže

Hrvatska broji mnoge službene nudističke plaže i još značajniji broj “slobodnih plaža” na kojima je poznato da se naturizam prakticira (ili može prakticirati). Istra, Kvarner i Dalmacija dijelovi su Hrvatske u kojima možete pronaći prekrasne nudističke plaže u kojima ćete uživati ​​s obitelji ili prijateljima, stoga dođite i doživite slobodu naturizma u Hrvatskoj!