Obiteljsko putovanje: stvari koje u Hrvatskoj možete raditi s djecom

Izleti i avanture

Plivanje ispod slapova, penjanje kroz krošnje drveća, zipline iznad rijeka — ako vam posjet Hrvatskoj s djecom zvuči kao ostvarenje snova, to je zato što doista jest.

Torbe su složene, sendviči zapakirani, a obitelj napokon spremna za godišnji odmor. Prva stvar kod putovanja s djecom jest preživljavanje duge vožnje do vaše finalne destinacije bez dosađivanja. Bez brige, ove jednostavne i zabavne igre zabavit će sve putnike!

Druga je stvar planiranje aktivnosti kako biste iskoristili svaki dan i ostvarili puno novih uspomena. Ako kampirate s djecom, ostanak u kampu preko dana uvijek je zabavna opcija s obzirom da kampovi nude kreativne radionice, potrage za blagom i brojne uzbudljive sportske aktivnosti.

Ali dok ste u Hrvatskoj jednostavno morate isprobati ove aktivnosti koje će oduševiti vašu djecu (i vas). Provjerite o čemu se radi!

Posjetite Adventure park

Ako je vaša obitelj spremna na vanjske fizičke aktivnosti, svakako morate posjetiti Adventure park Zadar. Park ima brojne prepreke koje morate savladati dok se penjete kroz krošnje drveća, a ima i nekoliko ziplineova koji će vas prevesti s jedne točke na drugu. Svatko će prije početka dobiti sigurnosno predavanje, a sve razine sigurne su za djecu, tako da je zabava zagarantirana za sve članove obitelji.

Isprobajte zipline iznad kanjona rijeke Cetine

Adventure park u Zadru ima nekoliko ziplineova, ali nijedan se ne može uspoređivati s onima koji prolaze iznad rijeke Cetine. Možete biti sigurni da će svatko zapamtiti nalet adrenalina i spektakularni pogled s osam čeličnih sajli dugih sveukupno 2100 metara koje se uzdižu 150 metara iznad kanjona. Ziplineovi su sigurni za djecu, ali ona moraju imati minimalno 9 godina kako bi mogla ići na vožnju.

Plivajte ispod slapova rijeke Krke

U Hrvatskoj postoji mnogo nacionalnih parkova koji će očarati i vas i vašu djecu, ali ako je vaša obitelj više za iskustva, a manje za gledanje, posjetite Nacionalni park Krka i plivajte ispod slapova! Slapovi Skradinski buk nalikuju na nešto što biste mogli vidjeti u filmu Plava laguna, sasvim su sigurni za djecu i čine odlične trenutke za Instagram fotke. Što vam još treba za savršeni dan godišnjeg odmora?

Istražite ribe u Split Aquariumu

Istina, možete ići roniti na skoro svakoj plaži u Hrvatskoj, ali nećete vidjeti sve vrste riba koje žive u Jadranskom moru. Zato je odlična ideja posjetiti Split Aquarium, najveći morski akvarij u Hrvatskoj. Svi mali fanovi Potrage za Nemom sigurno će uživati u razgledavanju više od 130 morskih vrsta riba u 22 akvarija.

Pozdravite sunce u Zadru

Kako vam se čini aktivnost kojom možete završiti dan pun uzbuđenja? Pozdrav Suncu jedinstvena je svjetlosna instalacija na zadarskoj obali, sastavljena od 300 višeslojnih staklenih ploča koje upijaju sunce preko dana i svjetle preko noći. Ne samo da ćete svjedočiti jednom od najljepših zalazaka sunca na svijetu, nego dok vi odmarate, vaši će mališani moći uživati u svjetlećem showu.

Ako želite da vaši mališani provedu ljeto koje će zauvijek pamtiti, možete ih poslati u ljetni kamp. Ljetni sportski kamp u Šimunima savršena je prilika za upoznavanje novih prijatelja, stjecanje novih vještina i učenje o dalmatinskoj kulturi.

Da pogodimo — sada kada imate sve savjete za kampiranje u Hrvatskoj razmišljate o svim uzbudljivim aktivnostima dostupnim u Hrvatskoj za djecu i niste sigurni koju prvu želite isprobati? Jedno je sigurno, započnite rezervacijom smještaja u Šimunima.