Otkrijte divlju stranu planine Velebit uz off-road safari!

Izleti i avanture

Uskočite na četverokotač i okusite grubu, ali očaravajuću prirodu jednog od najljepših hrvatskih planinskih lanaca.

Iako su Nacionalni parkovi Sjeverni Velebit i Paklenica najpoznatije turističke atrakcije na Velebitu, jedna od najviših planina u Hrvatskoj nudi mnogo više od svojih dragulja. Najduža hrvatska planina proteže se paralelno s dalmatinskom obalom kroz 145 kilometara, prekriven je šumama i zadivljujućim krškim oblicima. Kako je prekrasan teren prilično grub i zahtjevan, jedan od najučinkovitijih načina za posjet planini je džip. Off-road safari nije jedina avanturistička stvar koju možete doživjeti tijekom svog posjeta Dalmaciji – pogledajte ostale uzbudljive izlete dostupne u kampu Šimuni, ali prvo pogledajte kako izgleda off-road obilazak Velebita!

Sljedeća postaja: Velebit, Hrvatska!

Padine, doline i vrhovi ove zapanjujuće planine očaravaju posjetitelje svojom mirnom i pomalo mističnom atmosferom. Dok osvajate netaknuto srce planine, moći ćete vidjeti izazovni krški teren gdje su pastiri nekoć živjeli kao jedan s prirodom. Čitava planina zaštićena je kao park prirode, što znači da ostaje netaknuta i još uvijek siguran dom raznolikim biljnim i životinjskim vrstama. Ako ih budete gledali izbliza, sigurno ćete taj prizor pamtiti cijeli život!

Kanjon Zrmanje

Kanjon rijeke Zrmanje koji oduzima dah jednostavno je nezaobilazan za vrijeme vožnje. Neprestani tok rijeke kroz krški teren postupno je formirao impozantnu klisuru jugoistočno od Velebita. Kanjon dubok 200 metara obiluje kristalno čistom smaragdnom vodom koja se susreće s Novigradskim morem u ušću rijeke.

Najljepša filmska lokacija

Čak ni Hollywood nije imun na čari Velebita! Vaš će vas safari odvesti na obilazak staza na kojima su tijekom 60-ih snimani filmovi “Winnetou”. Srebrna adaptacija avanturističkih romana Karla Maya o indijskom poglavici Apača zahtijevala je izuzetnu pozadinu, a Velebit se pokazao kao savršen izbor za mjesto snimanja!

Off-roading kroz ovu veličanstvenu hrvatsku planinu zasigurno će u Vama pobuditi želju da vidite druge nevjerojatne obližnje lokacije. Rezervirajte svoj boravak u jednom od vrhunskih tipova smještaja u kampu Šimuni i pripremite se za istraživanje Dalmacije u svoj njenoj veličini i ljepoti!