Kampiranje je zabavno za cijelu obitelj, a psi u njemu posebno uživaju! Pripremili smo vam savjete o najvažnijoj opremi i dodacima za kampiranje s ljubimcima za bezbrižan odmor.

Ponekad je teško pronaći smještaj gdje će vaš četveronožni prijatelj biti dobrodošao, no to ne znači da trebate odustati. Kampiranje nije samo izvrstan izbor za svakoga tko se želi opuštati u prirodi, nego je i pseći favorit! Nasreću, prošlo je vrijeme kad su kampovi imali politiku o zabrani pasa, tako da možete uživati u udobnom odmoru s cijelom obitelji. U Camping Villageu Šimuni vaši četveronožni članovi obitelji su dobrodošli, a imamo i dvije odlične plaže gdje možete zajedno uživati, uz posebne sadržaje baš za pse.

Niste sigurni što sve spakirati za kampiranje sa psom? Pripremili smo popis pseće opreme za kampiranje i ostalih važnih potrepština za pse.

1. Udoban krevet

Vaš je pas možda navikao ležati na podu, ali preporučamo da mu ipak nabavite putni krevet za pse. Pas će znati gdje mu je mjesto i neće toliko lutati okolo. Najbolje je da krevet isprobate kod kuće tako da pas može ostaviti svoj miris na njemu i prepoznaje ga kao svoj na novoj lokaciji. Tražite krevet koji je vodootporan, lagan, jednostavno se čisti i sprema.

Krevet možete staviti u predprostor šatora po noći tako da se unutra ne morate stiskati sa psom i da se svi možete dobro naspavati.

2. Dugačak povodac (na izvlačenje)

Bez obzira na to koliko vam je pas dobro odgojen, morate ga držati na povodcu kad ste u kampu s drugim ljudima. Obična, kratka uzica za šetnje neće biti dovoljna – uložite u dugačku uzicu tako da vaš psić ima dovoljno mjesta za kretanje, a ipak je na sigurnom.

3. Visokoupijajući ručnik 

Ovo je odličan komad opreme za kampiranje sa psima jer će se psi sigurno zablatiti i smočiti. Puno je bolji izbor od običnog ručnika jer znatno olakšava posao i brže se suši.

4. Putne zdjelice

Jedan od najkorisnijih komada pribora za kampiranje je sklopiva silikonska zdjelica koja će vam olakšati život i nije skupa. Lako se čiste, lako se spremaju i obično dolaze s rupom kako bi se mogle objesiti na karabiner.

5. Suha hrana

Ako vaš pas jede samo BARF, neće vam biti lako kad idete na kampiranje. Suha hrana je daleko najjednostavnije rješenje za kampiranje jer se neće pokvariti ako je pravilno skladištite i ne zauzima puno mjesta.

6. Prva pomoć

Ovo je dio obvezne opreme za pse baš kao i za ljude. Možete kupiti poseban set za pse jer dolazi s nekim dodatnim stvarima koje ljudski pribor za prvu pomoć ne sadrži, a na tržištu su dostupni i kombinirani setovi za ljude i pse. Ubacite i balzam za šape, repelent za krpelje, pincetu i lijekove koje vaš pas treba.

7. GPS lokator

Ova je naprava vrlo korisna u bilo koje vrijeme, a osobito ako često planinarite i istražujete sa svojim prijateljem. Uz GPS lokator nećete se morati brinuti da će vam se pas izgubiti, samo se pobrinite da redovito punite bateriju.

8. Igračke

I, naravno, psima trebaju igračke. Ne morate nositi hrpu stvari jer ćete sigurno pronaći štapove i ostalo u prirodi, ali jedna ili dvije omiljene igračke puno će mu značiti.

To je to – sad kad znate što spakirati, trebate samo isplanirati kampiranje i dobro se zabaviti!