Saznajte gdje baciti udicu tijekom odmora na Pagu.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se ribolov smatra opuštajućim – povjetarac u kosi, tišina mora i spokojna igra čekanja da riba zagrize. To je savršen trenutak za sakupljanje misli i istinsko odmaranje na vašem odmoru. Također je sjajan hobi za isprobati u bilo kojoj sezoni.

Ako vas zanima ribolov u Hrvatskoj, napravili smo popis nekih od najboljih mjesta za ribolov oko otoka Paga, tako da znate gdje možete usidriti svoj brod.

Prije popisa važno je napomenuti da vam je potrebna dozvola za sportski i rekreacijski ribolov u Hrvatskoj. Ovo nije razlog za odustajanje jer ih se može zaista lako nabaviti, čak i online.  

Otok Pag

Ako želite loviti ribu na Pagu, idite na njegovu jugozapadnu obalu. Ondje je bogat izbor komarča, ušata i šarga u plićem dijelu te škarpina, arbuna, oslića i kanjaca u dubljem dijelu. Dva popularna mjesta za ribolov su Šimuni i Novalja, gdje možete pecati s obale ili okušati sreću u sportskom ribolovnom natjecanju. U Hrvatskoj, posebno na Pagu, također postoji mnogo mogućnosti za adrenalinski ribolov i podvodni ribolov.

Kornati

Kornati su prekrasan arhipelag i dio nacionalnog parka. U nacionalnom parku zabranjen je rekreativni ribolov, ali zato je ostatak kornatskog područja prepun riba.

Otoci Cres i Lošinj

Zbog svojih strmih litica i spilja, ovi otoci savršeno su mjesto za razvoj morskog života. Odaberite ove otoke ako vas zanimaju fratar, brancin, zubatac, a posebice orada. Vjeruje se da je Lošinj dom najvećeg broja orada na cijelom Jadranu.

Žirje

Šibenski arhipelag ima 29 savršenih uvala, ali i neke od najboljih ribolovnih priča. Poznat je po moru punom tune, a kažu da je dom nekih od njezinih najvećih primjeraka. Ako ste ljubitelj velike tune, Šibenik je vaše savršeno mjesto.

 

Ako se s ribolovnog putovanja ipak vratite praznih ruku, nemojte biti tužni! Sve je stvar iskustva, a ne ulova. Još uvijek možete večerati ukusnu ribu restoran Mali Raj svakodnevno poslužuje svježu ribu! Ako je pak želite pripremiti sami, u Šimunima je ribarnica koja prodaje ribu ulovljenu u uvali. Možete se čak pridružiti ribarima i sami uloviti svoju ribu!

  • Telefon za rezervacije +385 23 697 441

  • Ljeto 07:00 - 23:00 / Zima 08:00 - 22:00

  • Besplatni WIFI

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: