Želite upijati ljepote Jadrana uz laganu adrenalinsku zabavu ili pak testirati vlastite granice na velebitskim vrhovima? U svakom slučaju, Hrvatska ima nešto za vas.

Mnogi hrvatsku obalu poistovjećuju s opuštajućim godišnjim odmorom, no Dalmacija nudi više od sunčanja u hladu borovih šuma. U regiji se održavaju brojne sportske aktivnosti namijenjene svim ljubiteljima adrenalina. Provjerite naš popis i odaberite pobjednika između pet najuzbudljivijih sportskih događaja u nadolazećoj sezoni.

Wings for Life World Run

Ako tražite intenzivnu sportsku aktivnost, sudjelujte u utrci Wings for Life World Run u Zadru. Iskusni već znaju da trčanje uz 5.000 kolega stvara posebnu atmosferu, a događaj postaje još više poseban ako tome postoji dobar povod. Naime, čitav iznos startnine bit će izravno utrošen na istraživanja leđne moždine. Pridružite se 5. svibnja utrci koja će se istovremeno odvijati u više gradova u svijetu, a po završetku rashladite u kristalnom moru.

Photo credits: Croatia.hr

Rock&Bike Tour

Ovaj cikloturistički maraton održava se od 17. do 19. svibnja i idealna je prilika za sve koji žele upoznati otok Pag iz nove perspektive. Pratite asfaltirane i makadamske ceste iz Camping Villagea Šimuni kroz šarmantne obalne gradove Pag, Povljanu i Mandre. Utrci se mogu pridružiti i biciklisti s manje iskustva s obzirom da ne postoje dijelovi trase sa zahtjevnim preprekama.

Ronilačke igre

Jedinstvene podvodne igre koje se održavaju od 22. do 26. svibnja od vas će zahtijevati malo više od brčkanja u plićaku. Pridružite se razigranoj ekipi u Camping Villageu Šimuni i okušajte u četiri različite igre ronjenja. Započet ćete podvodnom orijentacijom i podvodnom mozgalicom, a nastaviti gađanjem meta podvodnom puškom i brzinskim plivanjem perajama od kojih će vam srce zakucati malo brže. Ljepota ovog događa nije samo u  osvajanju nagrada i isprobavanju najnovije ronilačke opreme, već i u druženju s ostalim sudionicima uz završavanje igara koncertom i gala večerom.

Dalmatiner MTB Maraton

Još jedna dinamična utrka odvija se na samo dva sata vožnje od Šimuna. Za Vodice ste možda čuli zbog blizine noćnog kluba Hacienda, no ovaj obalni gradić poznat je i biciklistima. Dalmatiner MTB Maraton savršen je za sve koji se žele pridružiti nešto laganijoj vožnji s obzirom da nema velikih uzbrdica i spustova. Prolasci maslinicima, vinogradima i pašnjacima svejedno ga čine uzbudljivim. Za ovu slikovitu utrku rezervirajte 15. lipanj!

Photo credits: Adriabike.hr

Velebit 100 Milja

Ako želite impresionirati sa svojom sportskom biografijom, budite na Velebitu 21. lipnja. Ultra Trail je smješten u jedinstvenoj prirodi Nacionalnog parka Paklenica čije su staze pogodne za iskusne penjače. Osjećaj zadovoljstva savladavanja izazova bit će pojačan prekrasnim pogledima kojima se možete diviti tijekom dolaženja do cilja.

Photo credits: Croatia.hr

Jeste li već izabrali najdraži sportski događaj na Jadranu? Dok odlučujete, rezervirajte smještaj u Camping Villageu Šimuni.