Srednjovjekovni festival u Hrvatskoj koji ne smijete propustiti

Izleti i avanture

Upoznajte mjesto koje će vas brzo vratiti u daleku prošlost!

Ako ste veliki ljubitelj srednjovjekovnog kampiranja i zateknete se u Dalmaciji, Dani Vitezova vranskih su nešto što ne smijete propustiti! Ovaj povijesni spektakl održava se posljednjeg vikenda kolovoza, u Vrani. U tom razdoblju možete uživati ​​u mnogih srednjovjekovnim atrakcijama. U nastavku saznajte zašto ovaj događaj svake godine privlači sve veći broj turista!

Iskoristite priliku i okušajte se u mačevanju

Jedan od najuzbudljivijih događaja na ovom festivalu su definitivno turniri. Svatko se može okušati u raznim igrama i naučiti puno o srednjem vijeku. Osim igara, možete vidjeti kako su tada živjeli muškarci i žene.

Jedite kao što su jeli srednjovjekovni ljudi

Nakon uživanja u srednjovjekovnim prizorima, vrijeme je za isprobavanje srednjovjekovnih jela! Osim što imate priliku probati jela koja se ne nalaze na jelovniku gradskih restorana, možete uživati ​​i u jelima spravljenim od domaće hrane uzgojene u Vrani!

Povratak u srednji vijek

Čak i ako ne zaigrate na turniru ili ne probate neko zanimljivo jelo, zasigurno ćete uživati na ovom mjestu. Festival se održava na prekrasnoj livadi, u blizini je veliko jezero, a s vaše desne strane je stara tvrđava. Čujete zamah mačeva i žamor igrača dok pored vas hodaju vitezovi, seljaci, jahači i prosjaci. Jednostavno očaravajuće! No naravno, uživanje nije jedina prednost dolaska na ovaj festival. Na ovakvom mjestu možete dobiti mnogo savjeta kako organizirati vlastito srednjovjekovno kampiranje.

Ako se nađete u Zadru ili okolici, pokušajte pronaći vremena za posjet ovom vrlo zanimljivom festivalu. Odmorite od svakodnevnog ubrzanog tempa i postanite dio srednjovjekovne priče. Vjerujte nam, ovo iskustvo ne želite propustiti!