Što su bungalovi i kako se razlikuju od mobilnih kućica i koliba

MyŠimuni

Mobilne kućice, bungalovi i kolibe za odmor jedni su od najpopularnijih tipova smještaja u kampovima, no mnogi ne znaju po čemu se oni točno razlikuju. Vrijeme je da to razjasnimo!

Gosti nas često pitaju koja je razlika između bungalova, mobilnih kućica i koliba za odmor, te koji je od tih tipova smještaja najbolje rezervirati za svoj odmor. Ako želite kratak odgovor na ovo pitanje, pogledajte našu stranicu sa smještajem i odaberite tip koji najviše odgovara vašim željama. Ako ipak želite malo duži i detaljniji odgovor, nastavite čitati!

Što su bungalovi

Bungalovi su poseban tip smještaja koji je zbog svojeg uređenja, načina izgradnje i izolacije posebno prilagođen kako toplijim tako i hladnijim područjima. Možemo ih opisati i kao prave prirodne bisere jer u sebi spajaju vrhunski komfor i prirodne elemente te rustikalan ugođaj s modernim detaljima. Ove smještajne jedinice najčešće imaju samo jedan kat koji je podijeljen na nekoliko većih cjelina poput par spavaćih soba, dnevnog boravka, kuhinje i kupaonice, a mogu primiti veći broj osoba u zajedničkim sobama. Bungalovi su odličan odabir ako tijekom svojeg odmora želite doživjeti potpuno drugačije iskustvo od onoga koje vam može pružiti kampiranje u šatoru ili odlazak u hotel.

Razlika između bungalova i koliba za odmor

Iako ih mnogi smatraju istim tipom smještaja zbog vrlo sličnog izgleda, uređenja i materijala koji koriste, postoji jedna vrlo važna razlika između ovih bungalova i koliba za odmor. Kao što smo već naveli, bungalovi su zbog svoje izgradnje prilagođeni i toplijim i hladnijim područjima, dok ćete kolibe u većini slučajeva pronaći samo u hladnijim krajevima. One se nerijetko prostiru na dva kata te dolaze s iznimno kvalitetnom izolacijom koja jako dobro zadržava toplinu, a to utječe i na njihovo unutarnje uređenje koje je otvorenije kako bi se cijeli prostor lakše zagrijao. Bungalovi su, s druge strane, zatvoreniji i podijeljeni na više prostorija, no zato imaju prekrasne, prostranije i bolje uređene terase kako bi gosti mogli uživati na suncu.

 

Razlika između bungalova i mobilnih kućica

S obzirom na to da gosti u Camping Villageu Šimuni mogu birati između parcela, bungalova i mobilnih kućica, najviše upita postavljaju upravo o tome kakva je točno razlika između bungalova i mobilnih kućica. Iako na prvu izgledaju slično, između ovih dvaju tipova smještaja postoje brojne razlike, a one najvidljivije se odnose na materijal od kojeg su izgrađeni te na način na koji su uređene. Mobilne kućice su više fokusirane na udobnost kakvu biste mogli dobiti u smještaju poput hotela, dok su bungalovi fokusirani na to da vas tijekom odmora jače povežu s prirodom koja vas okružuje, ali uz komfor na koji ste se navikli. Dok bungalovi u Šimunima dolaze u samo dvije veličine, iznimno su dobro uređeni i dolaze s posebnim okućnicama u kojima možete uživati. S druge strane, mobilnih kućica ima čak devet vrsta i njihovo uređenje se kreće od vrlo osnovnog do prilično luksuznog. Mobilne kućice u Camping Villageu Šimuni dolaze s nekoliko spavaćih soba, unutarnjim kuhinjama, posebnim kupaonicama i WC-ima. S obzirom na to da postoji devet vrsta mobilnih kućica, one su idealne ako želite svoj smještaj u Šimunima u potpunosti prilagoditi svojim željama. Bungalovi su uvijek dobar izbor jer vam nude kombinaciju komfora i prirodne atmosfere koju ne možete osjetiti niti u jednom drugom tipu smještaja.

Tipovi bungalova

Ako svoj odmor odlučite provesti u bungalovu, u Camping Villageu Šimuni možete odabrati između dvije vrste – BASIC i PREMIUM.

Bungalovi BASIC su manji bungalovi i u njima ima dovoljno mjesta za četiri osobe. U njima se nalazi potpuno opremljena spavaća soba, dnevni boravak, kuhinja i kupaonica, te svima omiljena prostrana terasa s vrtnom garniturom. S druge strane, bungalovi PREMIUM su kvalitetnije opremljeni i puno veći, pa u njima može uživati čak pet osoba.