Sve što trebate znati o nautičkom turizmu u Hrvatskoj

Izleti i avanture

Uz veličanstvenu obalu i više od 1000 otoka, Hrvatska je idealna za jedrenje, jahting i druge vrste nautičkih avantura.

U posljednjih nekoliko godina nautički je turizam postao jedan od najatraktivnijih oblika turizma u Hrvatskoj. Ako vaša ideja o savršenom odmoru uključuje krstarenje na jahti ili jedrilici, hrvatska obala sa svojim tisućama otoka, otočića, plaža, uvala i marina, bit će upravo za vas. Pogledajte sve što trebate znati ako planirate ploviti oko Jadrana ovog ljeta.

Jahting na Jadranu

Hrvatska ima više od 50 marina, a većina njih ima tehničke usluge, dizalice i benzinske postaje, kao i maloprodajne i ugostiteljske objekte. Marine u Hrvatskoj također redovito organiziraju tečajeve jedrenja, tako da možete naučiti upravljati jedrilicom. Ako ste iskusni pomorac i dolazite u Hrvatsku svojim vlastitim plovilom, unaprijed planirate svoju rutu i rezervirajte mjesto u marinama koje namjeravate posjetiti.

Ako niste vlasnik jahte ili jedrilica, možete iznajmiti jednu u većim hrvatskim marinama. Da biste unajmili brod, morate dobiti certifikat skipera (možete položiti ispit u svim lučkim upravama) i imati VHF stanicu. Također ćete trebati ispuniti potrebne obrasce i dobiti potpise od svih članova posade. Imajte na umu da svaka promjena posade tijekom putovanja mora biti prijavljena lučkoj upravi.

Dostupne aktivnosti

Hrvatske marine svojim gostima nude široku paletu aktivnosti. Možete odabrati između izleta jedrilicom, izleta po otocima, nautičkih skupova, konvoja, utrka i teambuilding. Tu su i dodatne prateće aktivnosti koje možete isprobati, kao što su vožnja motornim čamcima, skijanje na vodi, brzacanje, jedrenje na dasci, jet-skiing i još mnogo toga. Da biste saznali više o aktivnostima koje su vam dostupne, slobodno kontaktirajte naš info desk na [email protected].

Marina u Šimunima

Camping Village Šimuni također ima svoju marinu u kojoj možete pristati sa svojom jahtom ili jedrilicom. Ako ste zainteresirani za korištenje marine, molimo provjerite protokol marine i rezervirajte mjesto prije svog dolaska.

Sada kada znate sve o nautičkom turizmu u Hrvatskoj, vrijeme je da rezervirate svoj idealni odmor u kampu Šimuni i krenete krstariti oko hrvatskih otoka i otočića!