Stolice za kampiranje: vodič za početnike za odabir najbolje kamp stolice

Kamping savjeti

Od težine do prenosivosti — uz našeg vodiča pronađite najbolju stolicu za kampiranje za svoje sljedeće putovanje.

Pripremate se za kampiranje — pročitali ste naše savjete za kampiranje za početnike, istražili različite vrste šatora, izabrali najbolju vreću za spavanje i napravili popis svih osnovnih stvari koje trebate spakirati. Ali znate li koja stvar može učiniti iskustvo još ugodnijim? Dobra stolica za kampiranje.

Stolice za kampiranje obično nisu visoko na listi stvari koje morate imati, a često i ne razmišljamo puno o njima, već samo uzmemo onu koja izgleda najlakše i najkompaktnije. No ako uložite samo malo više vremena u istraživanje najboljih opcija stolica za kampiranje, isplatit će vam se iz više razloga, a u nastavku saznajte kako!

Zašto je dobra stolica za kampiranje neophodna za svako kampiranje?

Zamislite da se nakon cjelodnevne avanture u prirodi vratite u kamp i morate sjediti na vlažnom tlu. Nije baš ugodno, zar ne? Savršeno rješenje? Stolica! Čuva tijelo od mokrog tla te omogućuje opuštanje i uživanje u prekrasnom ambijentu kampa. Također dobro dođe tijekom raznih aktivnosti kampiranja, bilo da pripremate marshmallows ili igrate karte, udobna stolica čini veliku razliku.

Vrste kamp stolica: koja je prava za vas?

Stolice za kampiranje dolaze u raznim vrstama, veličinama i materijalima. Osim kampiranja, možete ih koristiti na plaži, za ribolov, piknike i sve vrste aktivnosti na otvorenom. Kad je riječ o odabiru prave stolice koja se može koristiti dulje vrijeme i u više namjena, evo koje vrste možete uzeti u obzir.

  • Klasične kamp stolice obično imaju četiri noge, ravna leđa i ravno sjedalo. Oni su najčešći izbor ljudii i nude optimalnu udobnost. Njihova visina omogućuje vam da s lakoćom sjednete i ustanete.
  • Stolice s tri noge nude manju udobnost i stabilnost od četveronožnih, ali su laganije i praktičnije ako ih planirate nositi uokolo tijekom izleta.
  • Male kamp stolice su također lagane i prikladne za nošenje. Mogu se presaviti do veličine dlana, pa su na taj način jednostavne za pakiranje. No bez obzira na to što su praktične, nedostaju im potpora za leđa i udobnost.
  • Niske stolice pružaju veću ravnotežu na pješčanom i neravnom terenu, ali mogu biti manje praktične kada sjedate i ustajete.
  • Luksuzne stolice za kampiranje su uglavnom teže, ali to nadoknađuju svim svojim prednostima. Najčešće nudi jastučiće, naslone za glavu, noge ili ruke, držače za čaše itd. Ako ih namjeravate često koristiti, svakako se isplati ulagati u njih!

Ove vrste kamp stolica su najčešće, no postoji još mnogo opcija. Ako ste znatiželjni, istražite svijet visećih mreža i stolica na dvije noge. Možda nisu toliko praktični, ali mogu biti dio nezaboravnog iskustva.

Kako odabrati savršenu vanjsku stolicu?

Suzili ste izbor na određenu vrstu stolice, ali još uvijek niste sigurni odgovara li vam u potpunosti? Ako vam se čini da je odabir prave stolice sve složeniji, ne brinite — mi smo tu za vas! Nakon određivanja oblika, vrijeme je da razmotrite druge važne čimbenike.

  • Tkanina

Ako vaša stolica mora izdržati sve vrste vremenskih uvjeta, pobrinite se da nabavite onu koja će se dobro ponašati na suncu, ali i na kiši. Tkanina koja se brzo suši dobar je izbor za nepredvidivo vrijeme, a svijetle boje će spriječiti da se vaša stolica pregrije dok ste izloženi suncu. Poliesterske stolice su izdržljivije zbog debljine tkanine, a najlonske stolice su obično tanje i osjetljivije na izlaganje suncu.

  • Veličina i težina

Ako se odlučite za minimalnu vrstu stolice, veličina i težina su ključni čimbenici odluke. Imajte na umu koliko dugo morate nositi stolicu, koliko je kompaktna kada je spakirana i koliko je jaka da drži osobu koja sjedi na njoj. Također, stolica mora odgovarati visini osobe i visini stola, ako ga imate.

  • Jednostavnost postavljanja

Kada stignete na svoje prekrasno mjesto za kampiranje, posljednja stvar koju želite učiniti je gubiti vrijeme na postavljanje stolice. Manje stolice se lako mogu postaviti jer obično imaju jednostavan mehanizam za izvlačenje. Većim i luksuznijim stolicama potrebno je više vremena za postavljanje, ali nadoknađuju udobnost koju pružaju.

  • Praktičnost

Kao što smo već spomenuli, stolice za kampiranje nisu samo za kampiranje! Mogu se koristiti u brojnim prilikama na otvorenom — od druženja u vašem dvorištu, preko festivala i piknika do ribolova. Mudro birajte model koji će odgovarati vašem životnom stilu i aktivnostima.

Vrijeme je da sjednete i opustite se

Čestitamo — stigli ste do kraja našeg vodiča! Sada kada ste odlučili koja je stolica za kampiranje najbolji izbor za vas, vrijeme je da sjednete i opustite se. Nakon dugog dana u prirodi, imat ćete ugodno mjesto za odmor i “punjenje baterija”. Rezervirajte svoj sljedeći odmor u Camping Villageu Šimuni i uživajte u kampiranju uz svoju idealnu stolicu.