Okupite se oko logorske vatre za par sati strašne obiteljske zabave uz ove kratke priče!

Kampiranje je izvrsna prilika da se malo podružite sa djecom na svježem zraku, ali budimo iskreni – maknuti ih od mobitela i gadgeta je uvijek nemoguća misija. Srećom, postoje mnoge zabavne igre na otvorenom kojima biste mogli animirati vaše klince, a uvijek se možete odlučiti za malo tradicionalne, ali uvijek zanimljive aktivnosti: pričanje priča!

Zaboravili smo koliko je očaravajuće uživo slušati nekog kako priča priču (pogotovo strašnu!), zato je vrijeme da se okupite za malo jezive zabave s ovim kratkim pričicama za vas i vaše klince.

Kravlja glava

Ako tražite strašnu priču koju biste ispričali pod okriljem tame, uzmite baterijsku svjetiljku u ruke i počnite s Kravljom glavom. Radi se o Oksani, siromašnoj ukrajinskoj djevojci koja živi sa svojim oce, polusestrom Olenom i zločestom maćehom. Kada su usred jedne ledene zime ostali bez novca, maćeha je poslala Oksanu u kolibu duboko u šumi kako bi u kući ostala samo jedna dječja usta za nahraniti, ona njene kćerke. Šumska prostranstva su bila jeziva i navodno puna demona i čudovišta, ali je Oksana bila hrabra i vješta te je uspjela preživjeti u tako negostoljubivom mjestu. 

Doduše, i dalje ju je svakodnevno prolazila jeza, a jedne noći je točno u ponoć čula kucanje na vratima kolibe. Sakrila se ispod deke, ali kucanje je nastavilo. Napokon je ustala i otvorila vrata, ali nije vidjela ništa! Kada je začuđeno spustila pogled, imala je što vidjeti – na pragu je ležao stravični demon bez tijela, samo u obliku kravlje glave. Demon je rekao: “Hladno mi je i gladan sam. Mogu li spavati pokraj tvoje vatre?” Oksana se strašno bojala, ali njena velikodušnost je pobijedila pa je pustila Kravlju glavu u svoju kolibu, nahranila je jedinom hranom koja joj je preostala te pustila da spava pored ognjišta. Ujutro se probudila i otkrila da je Kravlja glava nestala bez traga, a na njezinom mjestu je bio sanduk dupkom pun draguljima, zlatom i predivnim haljinama.

U tom trenutku je Oksanin otac stupio u kolibu, moleći je za oprost i da s vrati kući s njim. Presretna, djevojka mu je odmah pokazala sanduk i ispričala priču o jučerašnjoj pustolovini. Po povratku u selo, priča se proširila i Oksanu su slavili zbog njene hrabrosti i dobrote pred strašnim demonom. Zla maćeha je čula priču i odlučila napraviti isto. Međutim, kada je otišla u kolibu u šumi, Kravlja glava se pojavila i zatražila uslugu, a maćeha je bila prelijena da joj pomogne, tako da je demon sve što posjeduje pretvorio u pepeo i prah!

Duh gusara Crnobradog

Djeca obožavaju ove bradate pustolove koji plove morima, a strašne priče o njima uvijek su dobar izvor zabave. Ispričajte im priču o stvarnom gusaru koji se zvao Crnobradi, poznatog po tome što je nemilosrdno pljačkao brodove po Atlantiku i Karibima. Godinama je harao dok ga nije zaustavio kapetan britanske mornarice zvan Robert Maynard, koji je zaskočio njega i posadu u bitki kod otoka Ocracoke.

Crnobradi je na kraju ubijen, ali dokrajčili su ga tek s pet pucnja iz pištolja i 20 rezova mačem. Uplašeni, mornari su odlučili da ne treba riskirati, odrubili mu glavu te tijelo bacili u more, tako da se dijelovi nikad ne bi mogli spojiti i oživjeti. Evo zbog čega je priča zapravo strašna: svjedoci kažu da još danas vide duh tijela Crnobradog kako neutješno traži svoju nestalu glavu.

Dlakavi nožni palac

Bila jednom starica koja je u šumama pronašla ogroman nožni palac. Gladna kao vuk, odlučila je otići kući i skuhati prst sebi za večeru. Jelo je bilo odlično, ali kasnije te noći je među stablima odzvanjao strašan glas koji je zapomagao “Dlakavi palac! Dlakavi palac! Želim svoj dlakavi palac!”

Čuli su se divovski koraci, a žena je zakračunala vrata u strahu od stvora koji se približavao njezinoj kolibi. Uzalud – biće je uskoro bilo na njezinom pragu, zahtijevajući svoj prst. Starica je priznala da ga je pojela za večeru… I nitko je više nikad nije vidio. Sve što je ostalo bila je ogromna stopa u tlu ispred kolibe.

Cijelu priču možete pročitati ovdje ili izmisliti vlastite detalje da bi bila još jezivija, ali jedna stvar je sigurna – iz nekog razloga, djecu fasciniraju odurne stvari poput nožnih prstiju!

S odličnom ponudom grupnih aktivnosti za djecu, vodenim sportovima i organiziranim ljetnim kampovima, vaši klinci će na otoku Pagu proživjeti najzabavnije dane svog djetinjstva. Jedino što može njihov odmor učiniti još boljim jesu vaše strašne priče u toploj, tamnoj noći!