Top 10 stvari koje morate ponijeti na kampiranje

Kamping savjeti

Odmor je vrlo uzbudljiv događaj, pogotovo ako namjeravate na kampiranje. Bilo da po prvi puta idete na kampiranje ili ste iskusni profesionalac, nikako nemojte zaboraviti ove stvari.

Društvene igre

Ništa ne opušta tako dobro kao igra s obitelji ili prijateljima, bilo na plaži ili nakon ukusne večere. Donesite špil karata, Monopoly ili Scrabble i uživajte u satima vrhunske zabave ili se pridružite našim animatorima koji svakodnevno organiziraju mnoštvo aktivnosti.

Pribor za prvu pomoć

Aktivni odmor će vam donijeti mnoštvo nevjerojatnih uspomena, no planinarenje, penjanje, jedrenje na dasci i vožnja jet-skijem mogu rezultirati i pokojom modricom. Zato prije nego krenete na sljedeću avanturu, spakirajte paket prve pomoći koji će srediti svaku ogrebotinu.

Svjetiljka

Ljetni dani su poprilično dugi, no ako obično idete kasno na spavanje ili ne možete živjeti bez ponoćnih grickalica, na kampiranje svakako ponesite svjetiljku. Osim za osvjetljavanje, uvijek je možete iskoristiti i za pričanje strašnih priča kada se sa svojim mališanima okupite oko logorske vatre.

Uže

Uže možete iskoristiti na stotine načine – njime možete pričvrstiti šator, objesiti svjetiljku i voće ili osušiti odjeću. No najbolja stvar koju s užetom možete napraviti je privezati mrežu za dva drveta i prileći.

Kuhalo i posuđe

Ako uživate u kuhanju na otvorenom, ne zaboravite ponijeti kuhalo, lonce i tave. S druge strane, ako vam kuhanje ipak ne predstavlja takvo veselje, uvijek možete uživati u svježim jelima mediteranske kuhinje, koja možete pronaći u našim restoranima.

Cipele za planinarenje

Osobe koje vole kampiranje obično su i strastveni ljubitelji planinarenja. Ako ste jedan od njih, spakirajte planinarske cipele i počnite planirati svoj sljedeći izlet po Pagu, otoku koji je nadaleko poznat po svojim brojnim planinarskim stazama, puteljcima i vrhovima koji samo čekaju da ih osvojite.

Šibice ili upaljač

Bilo da pripremate roštilj, uključujete kuhalo ili svjetiljku, uvijek morate imati nešto čime ćete zapaliti vatru. A kako biste bili potpuno sigurni, opskrbite se vodootpornim šibicama.

Sprej protiv kukaca

Odmor na otvorenom i povezivanje s prirodom uistinu je nezaboravno iskustvo, no postoji nekoliko malih sitnica koje bi vas mogle strašno naživcirati. Zato se pobrinite da uz sebe uvijek imate sprej protiv kukaca, kako bi muhe, komarce i ostale bube držali to dalje od sebe.

Karte

Odmor u novoj sredini je iznimno uzbudljiv, jer postoji toliko mnogo stvari i mjesta koje vrijedi posjetiti. To može biti toliko uzbudljivo da ponekad zaboravite napuniti svoj mobitel. No ne brinite, Google Maps nije jedina stvar koja vam može reći gdje se nalazite. Spakirajte mapu i kompas te krenite u istraživanje.

Šator i dodatni kolci

Jako se često događa da ljudi u žurbi zaborave spakirati one najvažnije stvari – opremu za kampiranje. Prije nego krenete na put, obavezno provjerite imate li šator, dodatne kolce (za slučaj da vam se prvi svinu ili izgube), jastuk i vreću za spavanje. A ako niste sigurni kako postaviti šator, bacite oko na naš vodič za početnike u kojem detaljno objašnjavamo svaki korak!

Sad kad imate ovaj popis osnovnih stvari za kampiranje, rezervirajte parcelu i krenite u kamping avanturu!