Top 5 kafića i restorana blizu Šimuna (prema ocjenama lokalaca)

Hrana i vino

Pronađite novo najdraže mjesto za uživanje u dalmatinskoj kuhinji, osvježavajućim koktelima i jutarnjoj kavi.

Velik dio doživljaja lokalne kulture je upoznavanje s njezinim okusima i mirisima. Na Pagu to podrazumijeva kušanje sira, vina, maslinovog ulja, ribe i janjetine. Kako biste se pripremili za svoje sljedeće putovanje u kamp Šimuni, provjerite obližnje restorane i kafiće, prigodne za svakojaka društva i generacije.

Top 5 restorana

Provjerite najbolje restorane otoka Paga u kojima uživaju i turisti i lokalci.

Giardin

Dalmatinska hrana podrazumijeva jela poput brudeta, crnog rižota i buzare. Giardin je jedan od najboljih restorana za isprobavanje ne samo ovih jela, nego i domaćeg kruha i vina.

Figurica

Gosti vole ovaj rustikalni restoran zbog ugodne atmosfere i ponude koja uključuje razna europska, mediteranska i hrvatska jela. Naša je zemlja poznata po svježoj jadranskoj ribi na gradele i ukusnom paškom siru — u oba jela možete uživati u Figurici.

Didova kuća

Vlasnici živopisne Didove kuće pola se godine bave keramikom i lončarstvom, a ostalih 6 mjeseci žive, rade i kuhaju u najstarijoj kući u zaljevu Šimuni. Tamo možete uživati u finoj dalmatinskoj kuhinji dok ste okruženi šarenim stolovima, unikatnim posudama za kruh i starim vinovim lozama.

Starac i more

Ime ovog novaljskog restorana otkriva kakvu hranu možete očekivati. Starac i more fokusira se na svježa mediteranska jela, stoga je pravo mjesto za počastiti se koktelom od škampa ili jastogom.

Boškinac

Ako se želite odmaknuti od gužvi, provedite podne u restoranu i vinariji Boškinac. Pripremite se na uživanciju — njihov meni uključuje sve od janjetine, ribe, sira i maslinovog ulja, do najfinijih hrvatskih vina. Nakon što prolistate vinsku listu, odmorite ispod baldahina s pogledom na zelena novaljska polja.

Top 5 kafića i barova

Poznato je da Hrvati uživaju u ispijanju kave. Provjerite neka od najboljih mjesta u kojima možete popiti espresso ili možda hladno popodnevno pivo.

Peppi

Svi u malom selu Šimuni vole Peppi. Ako se želite osjećati poput lokalca, Peppi posjetite u jutarnjim satima, naručite macchiato, pročitajte novine i proćakulajte sa susjedima o vremenu.

Leut

Kafić Leut nalazi se na plaži u selu Šimuni, stoga je savršen za popodnevni odmor u hladu uz ledenu kavu ili osvježavajuće pivo. U baru se poslužuju i neka brza jela, savršena ako ne želite odlaziti kuhati do apartmana usred zabave na plaži.

Kokopelli

Volite popiti koktel uz dobru glazbu? Ako je odgovor potvrdan, Kokopeli će biti vaše omiljeno mjesto u selu Šimunu. Lokalni akustični bendovi dolaze u ovaj bar svirati najveće pop, rock, funk i blues hitove.

Cocomo

Cocomo je jedan od najboljih barova u Novalji, posebice ako se volite zabavljati, ali ipak ne odlaziti na Zrće. Poznat beach bar ima zanimljiv program svake večeri u tjednu, a tijekom dana u loungeu možete odmoriti uz hladno piće i temperaturu od 22 °C.

Zyaka Beach

Predivan bar Zyaka Beach nalazi se malo izvan Novalje u mirnom zaljevu. Osjetite povjetarac dok slušate opuštajuću glazbu i jednostavno uživate u danu ili odmarate nakon noći zabave.

Osim restorana i kafića na otoku Pagu, preporučujemo da tijekom odmora u kampu Šimuni posjetite neke od obalnih gradova. Jedan od njih svakako je Split provjerite što sve morate vidjeti tijekom dnevnog izleta u drugi najveći hrvatski grad.