Top 6 mjesta za penjanje po stijenama u Hrvatskoj.

Izleti i avanture

Pripremite se za neke od najuzbudljivijih stijena u Europi!

Osim kristalno bistrog Jadranskog mora i prekrasne opuštajuće prirode, Dalmacija nudi i nekoliko fantastičnih mjesta za penjanje po stijenama. Možete se penjati cijele godine, bilo da penjete sunčanom stranom stijene zimi ili penjete u hladu tijekom vrućih ljetnih dana.

Provjerite naš mali vodič za penjanje po stijenama u Hrvatskoj i pronađite savršeno mjesto za sebe!

Paklenica

Nacionalni park Paklenica najpoznatije je mjesto za penjanje po stijenama u Hrvatskoj. Park se sastoji od Velike i Male Paklenice, dva velika kanjona koja se nalaze na južnoj strani Velebita. Penjači izabiru ovo mjesto jer ima odličnih stijena za početnike, kao i kompleksnijih ruta za one s više iskustva. Ako ste željni izazova, probajte se popeti po Anića kuku, najvećoj stijeni na Velebitu visokoj 350 metara.

Marjan, Split

Više od 80 penjačkih ruta, prekrasne vapnenačke litice, pogled na okolne otoke i mogućnost penjanja oko drevnih crkava čine brdo Marjan lokacijom za penjanje iz snova. Osim toga, Marjan je odlično mjesto za početnike jer vaše prve korake mogu pratiti licencirani vodiči koji će vas usmjeravati i pratiti tako dugo dok se ne osjećate sigurnima nastaviti sami.

Markezina greda

Samo 10 kilometara od Splita nalazi se savršeno penjalište za iskusne penjače. Markezina greda postala je popularna unatrag nekoliko godina zbog povećanog interesa za težim penjačkim rutama s više stajališta. Duga je nekoliko kilometara s visinama koje variraju od 15 do 150 metara, a na njoj možete isprobati različite penjačke stilove, od boulderinga do slobodnog penjanja.

Omiš

Ako ste ljubitelj slobodnog penjanja, nakon Markezine grede uputite se do Omiša. Visina ruta varira od 10 do 30 metara, a najviši vrhovi nude predivan pogled na grad Omiš, Jadransko more i kanjon rijeke Cetine. Nakon uspona osvježite se u Cetini ili isprobajte neku drugu aktivnost, poput raftinga!

Otok Brač

Brač je poznat kao vrhunska ljetna destinacija s idiličnim plažama i povijesnom arhitekturom, ali isto tako, otok je odlično mjesto za penjanje. Vaša avantura može početi u Lovišću, živopisnom selu gdje ćete upoznati svojeg vodiča koji će izabrati rutu koja najbolje odgovara vašim penjačkim vještinama. Dobra vijest za sve koji žele penjati s cijelom obitelji — neke rute prigodne su za malu djecu!

Stogaj, Pag

Otok Pag jedna je od najzanimljivijih lokacija za penjanje u Hrvatskoj. Pag je jedan od otoka s najviše stijena u Hrvatskoj, a njegov krajolik koji podsjeća na površinu Mjeseca garantira jedinstveno iskustvo. Stogaj je dobro poznata paška penjačka destinacija do koje možete doći brodom ili vožnjom do sjeverne strane otoka.

Ako se još uvijek niste odvažili za penjanje po pravim stijenama, naučite osnove na umjetnoj stijeni za penjanje u kampu Šimuni. Kamp je samo nekoliko sati vožnje udaljen od navedenih lokacija i savršeno je mjesto za početak vaše penjačke avanture u Dalmaciji.

 

Rezervirajte odmah i uštedite do 15% na odmoru u 2020. godini!

  • Kalkulator cijena ne uzima u obzir posebne ponude. Pošaljite nam upit kako biste dobili uvid u cijenu prema posebnoj ponudi.

POŠALJITE UPIT

  • Telefon za rezervacije +385 23 697 441

  • Ljeto 07:00 - 23:00 / Zima 08:00 - 22:00

  • Besplatni WIFI

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: