Ako odlučite jedan dan provesti istražujući zanimljiva mjesta na otoku Pagu, ovih 9 lokacija ne smijete zaobići.

Iako je moguće u jednom danu obići čitav otok Pag, vidjeti sve zanimljivosti koje on skriva nemoguća je misija. Ako se na nju ipak odlučite, iskoristite ovaj plan i pripremite se za uzbudljivu avanturu.

Izlet započnite u Šimunima

Prije nego krenete u istraživanje svih neobičnih mjesta na Pagu, navratite u Cafe bar Suncokret i tamo popijte jedan zdravi i osvježavajući smoothie koji će vas napuniti energijom za izlet po Pagu.

Popnite se na vrh Sveti Vid

Nakon uživanja u Suncokretu, vrijeme je za malo fizičke aktivnosti. Krenite prema sjeveru i popnite se do Svetog Vida, najvišeg vrha otoka Paga s kojeg puca predivan pogled na cijelo otočje.

Odmorite se na plažama u blizini Kolana

Uspon do Svetog Vida može biti iscrpljujuć, pa se nakon njega svakako spustite u Kolan, maleno mjesto nedaleko vrha Sv. Vid. Kad ste u Kolanu, svratite i do obližnjih plaža na sjevernoj strani otoka, poput Svetog duha ili Čiste.

Upoznajte životinjski svijet Kolanskog blata

Kad završite s uživanjem na plažama kraj Kolana, zaputite se i do Kolanskog blata, ornitološkog rezervata na kojem možete vidjeti više od 160 različitih vrsta ptica.

Zaputite se do Zrća

Nakon gledanja ptica, vrijeme je i za malo zabave na Zrću, najpopularnijoj plaži u Hrvatskoj koja je nadaleko poznata po vrhunskim tulumima i non-stop zabavi.

Istražite Paški trokut

Ako ste ljubitelj natprirodnih sila i vjerujete u izvanzemaljski život, posjetite Tusto čelo i misteriozni Paški trokut, mjesto brojnih neobjašnjivih fenomena koje su prema legendama posjetili izvanzemaljci.

Posjetite lunske maslinike

Nakon brojnih izvanzemaljskih fenomena kojima ćete sigurno svjedočiti na području Paškog trokuta, navratite i do Luna. To je mjesto s više od 80.000 stabala maslina, a najstarije među njima ima više od 1000 godina.

Dođite do Paških Vrata

Dok istražujete ljepote otoka Paga, posjetite i Paška Vrata. Ova očaravajuća uvala s čudesnom plažom mjesto je s najboljim pogledom na centralni dio otoka.

Prošećite gradom Pagom

Kad prođete Vrata Paga, zaputite se i do samog grada te istražite sve kulturne i umjetničke znamenitosti koje se tamo nalaze. Kad ste tamo, posjetite muzej soli i muzej čipke te probajte tradicionalni paški baškotin.

Posjetite solanu

Ako imate vremena, zaputite se i do obližnje solane te pogledajte ogromne bazene u kojima se proizvodi jedna od najkvalitetnijih vrsta morske soli u Hrvatskoj. Ako nakon cjelodnevnog istraživanja Paga ipak ne stignete posjetiti solanu, svakako navratite neki drugi dan jer bi bila šteta ne vidjeti kako se proizvodi paška sol.

Vratite se u Šimune

Vrijeme je da završite svoj izlet po Pagu. Vratite se do kampa i počastite se odličnom večerom te se zabavite uz živu muziku ili pogledajte neku od predstava našeg animacijskog tima.

_____

Sada kada znate koje sve ljepote i zanimljivosti možete vidjeti ako se odlučite provesti preko otoka Paga, sve što još trebate napraviti je rezervirati svoj idealan odmor u Camping Villageu Šimuni!