Vožnja kajakom po kanjonu rijeke Zrmanje i očaravajućim vodopadima

Izleti i avanture

Posjetite smaragdnu ljepotu koja dočekuje sve avanturiste.

Ova veličanstvena rijeka poznata je po svom divljem toku. Prolazi 69 kilometara po krškom terenu južne Like i sjeverne Dalmacije, savijajući se i zaobilazeći polja i uske klance, sve dok se ne izlije u Jadran u Novigradsko more.

Njezina smaragdna voda i netaknuta priroda kroz koju prolaze vjetrovi pretvaraju ju u vrhunsko odredište za ljubitelje prirode, dok kanjon i slapovi Zrmanje privlače kajakaše i avanturiste iz cijele Europe. Bilo da ste iskusan rafting profesionalac ili ste tek kročili u kanu, ova će vas rijeka dočekati otvorenih ruku.

Zrmanja ima mnogo lica – ima uzbudljive brzace idealne za rafting i 200 metara dubok kanjon pogodan za sporije kajakanje. Zbog viših razina vode, hladniji mjeseci prikladniji su za rafting, a topliji mjeseci donose mirniju Zrmanju i prikladniji su za kajak. Kako bi ilustrirali svoju promjenjivu prirodu, mnogi su je s ljubavlju nazvali Ljepotica i Zvijer.

Rijeka također ima nekoliko čarobnih slapova, kaskada i sedrenih barijera duž njezina toka. Najviši i po mnogima najljepši je Visoki buk, koji se nalazi na 11 metara.

Jedinstvena iskustva koje Zrmanja nudi različita su za sve njene posjetitelje, ali svima se ugradi duboko poštovanje prema njezinoj vedrini, ljepoti i uzbuđenju.

Želite li istražiti kanjone Zrmanje i doživjeti tu ljepotu iz prve ruke, predlažemo da to učinite pravim praznikom prepunim slobodnog vremena i avanture – Camping Village Šimuni je odlično mjesto za oboje. Nudimo razne adrenalinske ture za tražitelje avanture, uključujući kajak na rijeci Zrmanji, kao i udoban smještaj u kojem se možete opustiti nakon uzbudljivog dana. Vidimo se u Kampu Šimuni!