Zadarski događaji koje tijekom 2018. ne smijete propustiti

Izleti i avanture

Zadar je prepun zanimljivih i uzbudljivih ljetnih događanja. Kako bismo vam olakšali planiranje odmora, donosimo vam popis onih na kojima ćete zasigurno uživati!

Planiranje ljetnog odmora uvijek je uzbudljivo, pogotovo kad se zabavljate istražujući sva dostupna odredišta, aktivnosti, izlete i događaje. Ako ove godine planirate skoknuti i do Zadra, svakako bacite oko i na ova uzbudljiva događanja.

Millenium jump

4. kolovoz

Jednom godišnje, više od 3.000 ljudi se okupi na glavnoj zadarskoj rivi, te potom zajedno skoče u more. Ovaj veličanstveni događaj već se 12 godina održava u Zadru, ima snažan humanitarni karakter i uvijek privuče tonu gledatelja. Što kažete – želite biti samo gledatelj ili ste spremni i za skok?

Vakanza: win and stay turnir

Od 11. do 12. kolovoza

Photo credits

Ako obožavate vaterpolo i nađete se u Zadru tijekom 11. i 12. kolovoza, slobodno se pridružite Vakanza: Win and Stay turniru. Sve što trebate učiniti je okupiti tim i biti bolji od svih drugih, jer će pobjednici dobiti ne samo slavu, već i hrpu nevjerojatnih nagrada.

Sajam hrvatskog otočnog proizvoda

Od 24. do 26. kolovoza

S druge strane, ako od sporta ipak više volite uživati u vrhunskoj hrani, morate posjetiti Sajam hrvatskog otočnog proizvoda. Tu ćete imati priliku vidjeti i isprobati neke od najboljih lokalnih proizvoda s otoka Rava, Iža, Silbe, Oliba, Dugog otoka, Pašmana i Ugljana. Koje ćete sve proizvode moći vidjeti i probati? Bit će mnoštvo ribe, tradicionalnih kolačića i slastica, lokalnog maslinovog ulja i bilja, kao i raznih suvenira.

Zadar craft beer festival

Od 6. do 8. rujna

Ljubitelj piva, a posebno zaljubljenici u craft pivo, doći će na svoje na Zadar craft beer festivalu. Ove će godine festival biti organiziran po četvrti put i bit će veći nego ikad. Moći ćete isprobati više od 60 vrsta craft piva, te uživati u koncertima Vojka V, Tvornice ribe, Sexymotherfuckersa i Detoura.

11. festival smokava

Od 13. do 14. rujna

Smokve su jedan od najpopularnijih zadarskih proizvoda – slatke, ukusne i nevjerojatne. I još uz sve to imaju i vlastiti festival koji se održava već 11 godina. Ako se 13. ili 14. rujna nađete u Zadru, prošećite do Trga Petra Zoranića i saznat ćete sve o smokvama, vidjeti kako se slažu s brojnim lokalnim i internacionalnim delicijama, a moći ćete čak i kupiti nekoliko za sebe.

DODATNO: Shimuni Open 2018

Od 28. do 30. rujna

Iako se Shimuni Open ne održava u Zadru, ovaj adrenalinski događaj nikako ne smijete propustiti. Ovaj spoj uzbuđenja i zabave privlači windsurfere i kite surfere iz svih krajeva svijeta, a svi se okupljaju u kampu Šimuni gdje svima pokazuju svoje fantastične trikove.

_____

Sada kada znate koje sve vrhunske događaje nikako ne smijete propustiti ako se ovog ljeta nađete u Zadru, trebate još samo rezervirati svoj idealan odmor u Camping Villageu Šimuni i pripremiti se za uzbudljivu avanturu!