Zanimljiva mjesta u Hrvatskoj koja morate posjetiti

Izleti i avanture

Od drevnih gradova i nacionalnih parkova do veličanstvenih arhipelaga i skrivenih uvale, Dalmacija je prepuna čuda koja možete otkriti. Pogledajte neka od najzanimljivijih!

U Dalmaciji se nalaze neka od najljepših mjesta na svijetu, od zapanjujućih nacionalnih parkova s mnoštvom životinja do povijesnih gradova koji će vas u potpunosti očarati. Otok Pag i kamp Šimuni nalaze se u samom središtu, i to ih čini idealnom polaznom točkom iz koje možete krenuti na razne uzbudljive izlete i putovanja. Pogledajte neke od najljepših destinacija koje svakako morate posjetiti tijekom vašeg odmora u Hrvatskoj.

Nacionalni park Plitvička jezera

Plitvička jezera su s pravom jedna od najposjećenijih hrvatskih atrakcija. U parku ćete naći prelijepe šumovite vrhove i mnoštvo divljih životinja te 16 očaravajućih jezera koja su međusobno povezana monolitnim slapovima. Jezera su nastala zbog prirodnih sedrenih brana, a dah će vam oduzeti njihove prekrasne boje – od tirkizne i azurne do plave, zelene i sive. Jezera i okolicu možete istražiti brodom ili laganom šetnjom kroz šumu koja će vam pokazati ljepotu Plitvičkih jezera te njezinog biljnog i životinjskog svijeta. Nacionalni je park otvoren tijekom cijele godine, a za vas svakog tjedna organiziramo izlete koji kreću iz kampa Šimuni!

Dubrovački Stari grad

Skriven unutar srednjovjekovnih obrambenih zidina nalazi se Dubrovnik, jedna od najglamuroznijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Iako je danas poznat po cijelom svijetu jer je u njemu snimana ‘Igra prijestolja’, Dubrovnik je već stotinama godina jedan od najsjajnijih bisera Jadrana. Sa svojim tradicionalnim narančastim krovovima, mramornim ulicama, baroknim crkvama i veličanstvenim palačama, grad će vas odvesti na uzbudljivo putovanje kroz povijest Dalmacije, pa ne zaboravite ponijeti fotoaparat!

Zadar

Izgrađen na malenom dalmatinskom poluotoku prije više od tri tisuće godina, Zadar je idealno mjesto za odmor jer jer prepun fantastičnih znamenitosti. Možete istražiti razne ruševine iz rimskog razdoblja, vidjeti srednjovjekovne crkve, čuti zvuk Morskih orgulja i vidjeti ljepotu Pozdrava Suncu. U Zadru ćete također naći i velik broj prekrasnih plaža koje su idealne za kupanje i sunčanje. Kako je Zadar vrlo blizu Camping Villagea Šimuni, za vas skoro svaki dan organiziramo izlet u grad!

Starogradska jezgra u Rovinju

Rovinj je arhipelag sa 20 otočića koji se nalaze u blizini istarskog poluotoka, a njegov je Stari grad jedan od najznačajnijih kulturnih i povijesnih centara u Hrvatskoj. Iako je Bazilika svete Eufemije najpopularnija rovinjska atrakcija, svakako istražite i ostatke srednjovjekovnih gradskih vrata te upoznajte kulturu i umjetnost ovog kraja u ulicama Carera i Grisia. No, Rovinj je puno, puno više od kulture i povijesti. Sa svojim kamenim ulicama, prelijepim stubištima i prekrasnim lukovima, Rovinj nije samo kulturno-povijesni spomenik, on je arhitektonsko remek-djelo!

Dioklecijanova palača u Splitu

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj, a Dioklecijanova palača koja se na popisu UNESCO-ve baštine jedna je od najvećih atrakcija ovog dalmatinskog grada. Izgrađena u 3. stoljeću, ova je veličanstvena palača mramorni labirint koji će vam pokazati povijest starih Rimljana u Dalmaciji, s vama podijeliti njihovu kulturu i zadiviti vas nevjerojatnim pričama iz davnina. Sama palača čuva prekrasne spomenike rimskog doba, kao što su Peristil i katedrala Sv. Duje, dok se van zidina nalaze mjesta za zabavu i odmor te jedna od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj – Bačvice.

Kornatski arhipelag

S više od 140 otoka, Kornati su jedan od najvećih arhipelaga na Jadranu. Nekad su ove stjenovite i nenaseljene otočiće najviše koristili pastiri i lokalni ribari, a danas predstavljaju najbolja mjesta za ronjenje na Jadranu. Ovi su otoci također izvrsni za istraživanje, jer je cijelo područje ispunjeno šarenim grebenima i različitim vrstama egzotičnih riba. Kad već govorimo o istraživanju Kornata, najbolji način da to učinite je da unajmite jedrilicu ili rezervirate izlet koji kreće iz kampa Šimuni.

Nacionalni park Krka

Smješten uz rijeku Krku u blizini grada Šibenika, Nacionalni park Krka je spektakularna kombinacija predivnog krajolika, netaknute prirode i povijesnih znamenitosti. Krka je najpoznatija po svojim brojnim slapovima i prirodnim bazenima u kojima se možete kupati i zabavljati, no također i po prirodi koja vrvi svakojakim životinjama. Park je prepun pješačkih staza koje vode uz slapove i idealne su za istraživanje, ali i za zapanjujuće selfije.

Hrvatska je puna prekrasnih destinacija i veličanstvenih mjesta. Rezervirajte svoj odmor u Camping Villageu Šimuni i započnite s istraživanjem očaravajućih dalmatinskih dragulja!